Emotivno na koncertu "Zvezde među zvezdama" za Usniju i Tozovca: Ovo je bila njegova želja! (FOTO)

22.05.2024

12:28

0

Uskoro će biti organizovan događaj i u čast još dva velikana

Emotivno na koncertu "Zvezde među zvezdama" za Usniju i Tozovca: Ovo je bila njegova želja! (FOTO)
Radiša Urošević i Snežana Đurišić - Copyright Foto: SEMUS

Koncert "Zvezde među zvezdama" u znak sećanja na Usniju Redžepovu i Predraga Živkovića Tozovca, legende narodne muzike održan je u KC Vlada Divljan, a među brojnim gostima našla se i supruga pokojnog pevača, Emilija Mima Živković, kojoj je ovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon njegove smrti.

Foto: SEMUS
Drasgiša Golubović i Emilija Mima Živković

Nakon što je zauzela svoje mesto u koncertnoj dvorani, predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović koji je i organizator ovog događaja, prišao je i pozdravio Emiliju.

Ona je otkrila kakve uspomene budi i šta za nju predstavlja događaj.

Foto: SEMUS
Snežana Đurišić

- Pre svega mi znači to što se mog Dragana sećaju, što mladi ljudi pevaju njegove pesme i to što je sve što seća na Tozovca lepo i dobro. Ovo je bila njegova želja, on je imao običaj da govori za sve što je stvorio: "Pevaće to neki mladi, novi klinci" - otkrila je ona.

Na koncertu su nastupili Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Renato Henc, Vesna Dimić, Ivana Tasić i Danilo Živković, i oživeli sećanje na muzičke velikane, a izvođače je pratio Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića. Voditelj programa bio je Željko Stefanović.
Foto: SEMUS
Koncert "Zvezde među zvezdama"

Koncerte „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“. Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću – u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću – u novembru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike