Snežana Đurišić peva u čast Usnije Redžepove i Tozovca: Evo i ko će joj se pridružiti na sceni!

13.05.2024

16:15

0

Prvi koncert iz serijala „Zvezde među zvezdama" biće održan 21. maja

Snežana Đurišić peva u čast Usnije Redžepove i Tozovca: Evo i ko će joj se pridružiti na sceni!
Snežana Đurišić - Copyright ATAImages/M. M.

Koncert u čast muzičkih legendi Usnije Redžepove i Predraga Živkovića Tozovca održaće se u Centru za kulturu „Vlada Divljan" 21. maja, od 20 sati. To će, inače, biti prvi koncert iz serijala „Zvezde među zvezdama“, kada će se evocirati uspomene na ove izuzetne vokalne soliste, koji su ostavili neizbrisiv trag na estradnom nebu Srbije.

Pevaće Snežana Đurišić, kao i Radiša Urošević, Dragica Radosavljević Cakana, Renato Henc, Vesna Dimić, Ivana Tasić i Danilo Živković.

Njih će pratiti Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića, a voditelj programa biće Željko Stefanović.

Usniju Redžepovu publika pamti po hitovima kao što su „Samo pesma zna“, „Kazuj, krčmo džerimo“, „Ja sa juga, ti sa severa“, „Oko Niša kiša“, „Zbog tebe, mori Leno“...

Usnija Redžepova, Printscreen/Youtube/mile2002ro
 

Dok su neke od najpoznatijih pesama Predraga Živkovića Tozovca „Vlajna“, „Danče“, „Violino, ne sviraj“, „Donesi vina, krčmarice“, „Mađarica“, „Ljubavi moja tugo“, „Oči jedne žene“, „Ovamo, Cigani“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Tražiću ljubav novu“, „Uzmi sve što ti život pruža“.

Predrag Živković Tozovac, Stefan Tomasevic/ATAImages
 

Koncerti „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“. Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću (u oktobru), kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću (u novembru).

Karte se mogu kupiti za parter preko prodajne mreže tickets.rs i za balkon na blagajni Centra za kulturu „Vlada Divljan“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike