Luka Crepuljarević nikad dosad nije putovao avionom: Još nisam ni stigao, a već razmišljam kako ću da se vratim! (FOTO)

14.05.2024

21:45

0

Za svoje mesto je i te kako vezan

Luka Crepuljarević nikad dosad nije putovao avionom: Još nisam ni stigao, a već razmišljam kako ću da se vratim! (FOTO)
Luka Crepuljarević - Copyright Printscreen „Ako progovorim", K1

Luka Crepuljarević sa Zlatibora uputio se kod prijatelja u Nicu na sedam dana. Pred svoj prvi let avionom, on je za jedne medije objasnio kako je protekle zime on bio domaćin, te da je sada došao red na njega da napusti svoje mesto na koji dan, te uživa u lepotama zemlje u koju sleće.

- Krenuo sam kod prijatelja u Nicu na sedam dana. Oni su za mene čuli 2021. godine kada sam se prvi put pojavio na televiziji. Zimus su bili kod mene u Semegnjevu, rodom su iz Svilajnca, ali u Francuskoj žive i uspešno rade. Kada su bili kod mene, ja sam napravio pitu i nasekao pršutu i oni su se jako oduševili. Imali su veliku želju da ja budem njihov gost i, evo, idem tamo - počeo je on, pa otkrio šta će biti s njegovim domaćinstvom dok je on na putu.

„Neću da budem rob!"

- Uveo sam pojilice u štalu, olakšao sam dedi posao. Krava se otelila i ja sam o svemu brinuo pre nego što sam krenuo. Prvo i najvažnije da objasnim, svi me pitaju što nemam više stoke, na primer 10 krava, 50 ovaca. Mogao bih ja to da imam, ali u tom slučaju bih bio rob. Ja imam 20 godina i neću da budem rob. Hoću da imam stoku, da radim ono sto volim, ali opet da budem mobilan i da stignem svuda. Kad ću ako neću sad. Ovo mi je, recimo, prvi let avionom. Nikad pre nisam putovao ovim prevoznim sredstvom. Zato sam jutros krenuo sa Zlatibora oko šest. Ostavio sam dedu, sve sam namirio. Uneo sam pun sanduk drva, potpale, luca, sve da ima na dugme. Malopre smo se čuli, sve je u redu, održava kako treba - objasnio je on za „Kurir", pa dodao kako će domaćinstvo još unaprediti čim se bude vratio u svoju domovinu.

Luka Crepuljarević, Instagram screenshot / lukacrepuljarevic
 

- Čim se vratim, želim da unapredim domaćinstvo. Pošto mi je nova štala, uveo sam pojalice, a sad ću i struju. Kupio sam muzalice, znate, hoću sebi da olaksam život. Učim Višu poslovnu školu, tu sam treća godina, zato držim stoku koliko je potrebno za moje potrebe i višak prodam, ali za neku veću proizvodnju trenutno nemam viziju. Za to je potreban početni kapital kao za sve, treba više radne snage, a ja sam sam. Ja hoću da postignem i oko koze i oko ovce, koliko mogu sam sasvim mi je dovoljno, jer želim i da putujem - kazao je Luka kom i nije svejedno što ide i na svega sedam dana iz svog kraja.

- Prvo čekam da vidim kako će mi biti u Francuskoj. Ja sam mnogo vezan za moje mesto. Eto, krenuo sam, a sve mislim kako ću se vratiti. Nisam još ni stigao, a već mislim kako ću da se vratim. Vezan sam mnogo za svoje ljude u mom kraju. Sinoć sam išao da se pozdravim sa svojom komšinicom, baš će joj biti neobično bez mene jer ja i ujutru i uveče idem kod nje na kafu. Ona je meni rođaka, a starija žena, sve joj pomažem. Nezgodno je, ali ne zbog pomaganja, nego je navikla na mene. Malopre smo se čuli, a ima fiksni telefon, nema mobilni - izjavio je za pomenute medije Crepuljarević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike