Ćerka Goce Božinovske kroz suze o detinjstvu, pokojnoj baki, pa poznatim roditeljima: Osećala sam se odbačeno!

06.05.2024

10:26

0

Majka joj je, kaže, veoma nedostajala, ali joj ništa ne zamera...

Ćerka Goce Božinovske kroz suze o detinjstvu, pokojnoj baki, pa poznatim roditeljima: Osećala sam se odbačeno!
Jelena Vučković - Copyright Printscreen / Grand Magazin

Ćerka Goce Božinovske i Radeta Vučkovića, Jelena, otvorila je dušu o svom detinjstvu, problemima s kojima se onda suočavala, pa je gostujući u jednoj emisiji istakla kako smatra da ju je sve to što je prošla u stvari napravilo ženom kakva je danas. U svojoj ispovesti dotakla se i poznatih roditelja, odnosa koji su imali, pa objasnila kako je nju u stvari pokojna baka podigla i da joj ona sada mnogo nedostaje.

„Ona mi je bila sve..."

- Baka mi mnogo nedostaje, ona je mene od tri meseca podigla, nisam živela sa svojim roditeljima, od 15. godine sam u Beogradu. Teško mi je da pričam o njoj, ona mi je bila sve. Kad je ona umrla, u meni je nestalo sve. Napravila je od mene čoveka. Ko zna šta bi bilo sa mnom, ona je bila jedina u mom životu. Naravno, bili su i mama i tata tu, ali mama je bila mnogo mlada, putovala je u to vreme, ja joj ne zameram - počela je Jelena Vučković u „Grand magazinu", pa je potom dodala kako je to svakako ostavilo traga na nju; tek vremenom je uspela to da otpusti.

Jelena Vučković, Printscreen / Grand Magazin
 

- Kako godine prolaze, kako sam ja i starija, imam svoj život, svoju porodicu, dom, izgradila sam neku svoju ličnost, oprostila sam ljudima. Neke stvari duboko u sebi čuvam - kazala je ona.

Međutim, nije se tu i zaustavljala.

- Teško detinjstvo me je naučilo tome da mogu da prepoznam kad je nešto dobro i kad loše, imam to u sebi. Vremenom sam ojačala. Slaba sam na malu decu, jer sam ja tako odrastala, tako me baka učila, uvek prepoznam tu neku napuštenu, tužnu decu, uvek pomognem. Vidim tu malu mene, koja je imala dosta i loših trenutaka i lepih sa bakom, ali imala sam ja dosta traumatičnih iskustava, mogu roman da napišem - istakla je onda, te nastavila o tome kako u pojedinim situacijama nije imala zaštitu, a to joj je bilo najpotrebnije.

Jelena Vučković, Printscreen / Grand Magazin
 

- Najbolnije mi je to što mi je jako nedostajala majka. Ja sam imala sreću što me je odgajila jedna divna žena, ona je u stvari moja majka. Teško mi je bilo i prihvatanje mojih roditelja. Čini mi se da me i danas ne razumeju. Roditelji su gradili svoje karijere, napravili svoje nove porodice. Baka mi je govorila: „Pogledaj gore u avion, tu je mama, sad će da ti baci bombone". Majka me je posećivala, bila je deo mog života, ali ne toliko koliko mi je nedostajala. Kad su praznici, rođendani, kad su priredbe u školi - nabrajala je, naglasivši potom da sebe nimalo ne žali.

Goca Božinovska, ATAImages/Antonio Ahel
 

Ipak, pojedine stvari su joj falile i uvek će biti tako. Njeni roditelji, nastavlja, nikako to da razumeju.

„Nisam imala kome da se obratim!"

- Oni to ne mogu da razumeju. Znaš ono: „Ostavio sam te kod svog roditelja i ti si tu sigurna, šta ti je falilo, imala si tu sve", sad su tu neke dublje stvari koje ja kad bih iznela, ne bi se dobro završilo. Bilo je dana kad mi je bila potrebna zaštita. Bilo je situacija, sada bih znala šta je bilo potrebno da u radim, ali kao dete, nisam imala kome da se obratim. Imala sam strah, ako kažem za tu osobu da mi je nešto učinila. Nisu te situacije bile nimalo dobre. Deci bih rekla da se ničega ne plaše, ako doživljavaju neka maltretiranja, traume, da se obrate školskom psihologu, da razgovaraju sa učiteljima, da kažu osobi kojoj veruju. Ali oni su mali, kao što sam i ja bila mala; mala deca se plaše i neshvaćena su i to sve vuče svoje - kazala je, pa u pomenutoj emisiji zaključila rečima:

Jelena Vučković, Printscreen / Grand Magazin
 

- Osećala sam se odbačeno. Kako da se ne osetiš tako. I moja baka je bila nemoćna. Tu nije bilo muške ruke, da se nekome požališ da ti pomogne, jedina me je ona i branila od svega.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike