Pevač u 53. godini upoznao brata, pa ostao bez njega: Osećao sam se kao da me je neko polio kofom ledene vode!

04.05.2024

13:35

0

Samo su se jednom videli, a on je pod čitavim utiskom napisao pesmu

Pevač u 53. godini upoznao brata, pa ostao bez njega: Osećao sam se kao da me je neko polio kofom ledene vode!
Oliver Roland - Copyright Printscreen „Nikad nije kasno

Takmičar šoua „Nikad nije kasno" Oliver Roland protekle sezone mnoge je rasplakao pošto je istakao kako je s 53. godine upoznao rođenog brata, a onda i ostao bez njega. Pod čitavim ustikom, on je potom napisao i objavio jednu pesmu koju sada smatra životnom, jer je o bratu, ali i njihovoj pokojnoj majci. 

- Ovo je moja životna pesma, jer peva o mom pokojnom bratu i mojoj pokojnoj majci. Videli su se tog trenutka samo kada ga je rodila. Uzeli su ga na porođaju i više nikad se nisu videli. To je ta moja priča. Upoznao sam ga kada sam imao 53 godine, jednom smo se samo sreli. Posle je i on preminuo - objašnjavao je „Grandu" on, pa dodao kako je njegova priča izuzetno teška i tužna, ali da je od iste pokušao da napravi takvu da njom u stvari promoviše ljubav. 

Oliver Roland, Printscreen „Nikad nije kasno
 

- Priča je tužna i treška, ali pokušao sam da napravim neku pesmu koja neće da bude baš patetična i da promovišem ljubav. Da kažem da u životu ništa nije onako kako mislimo da jeste. Dođeš u neke godine i misliš da sve znaš, a u stvari ne znaš ništa. Tek onda saznaješ neke stvari - kazao je Oliver, pa onda i opisao kako je izgledao trenutak kada su se on i njegov brat bili upoznali. 

- Osećao sam se kao da me je neko polio kofom ledene vode. Ujna mi je rekla, naglasivši da želi da mi kaže nešto pre nego što umre, s obzirom da su svi stari i, ispričala mi celu priču.

Tu se, međutim, nije i zaustavljao. 

„To sam uradio za nju!"

- On je meni prišao, čekao me je u centru jednog mesta pored Leskovca. Prilazim i vidim bukvalno sebe sa jedno 20 kilograma manje. Prilazi mi, vidim majčine oči, taj njen pogled. On mi kaže: „Ja sam Nebojša, tvoj brat“, a ja kažem: „Brate, vidim da si moj“ i onako se zagrlimo i stisnemo. Bilo je jako emotivno. Eto, videli smo se taj put i sutradan smo se malo družili. Dogovorili smo se da se družimo još, kao i da ga odvedem na majčin grob, ali desilo se da se u međuvremenu i on razboleo i da je umro. Ali ostala je, eto, pesma i to mi je baš nešto što sam morao iz sebe da izbacim. Ako prođe, prošla je, ako ne, opet lepo. Ja sam svoje odradio u čast majci i bratu, za njihovu dušu, a i da sebi olakšam - rekao je ondašnji takmičar. 

Zatim, ispričao je i kako je došlo do toga da se toliko dugo ništa o tri godine starijem Nebojši nije znalo. 

„Da ne bude sramote..."

- Majka je imala 17 godina i imala je momka, voleli su se i ona je ostala u drugom stanju. Momak, kad je čuo, pobegao je, a ona nije znala šta da radi. Ćutala je i ćutala, dok nije narastao stomak, a kada se to desilo nije više ništa moglo da se uradi nego je morala da rodi. E, onda familija kakva je, muški su svi bili desetkovani u Drugom svetskom ratu, ostale su samo strine, ujne, babe i onda da ne bude sramota u kraju, držali su je zatvorenu, a kada se porodila naterali su je da potpiše da se odriče deteta i dali su ga na usvajanje - izjavio je onda Oliver, pa je nastavio o tome kako je brat još odavno saznao za njega, kao i za to ko mu je majka. 

Ipak, nije želeo da se vrati u njihove živote, prema pevačevim rečima. 

Oliver Roland, Printscreen „Nikad nije kasno
 

– On je sa 20 godina, kada je pošao u vojsku, saznao da je usvojen i potom ko mu je majka. Onda je sve saznao o nama i dolazio je u Zemun, blizu, gde mi živimo, čak je tu i služio vojsku. Tako se sve to poklopilo da je bilo kao da dragi Bog gleda odozgo i samo sastavlja kockice. Međutim on nije hteo majci da kvari, jer mi stvarno nismo znali. Ne znam ni da li je moj pokojni otac uopšte znao za to. Familija je ćutala i evo, tek su mi rekli kada su svi umrli – kazao je onda, pa zaključio time da nije ljut što za ovo nije saznao i on ranije. 

„U principu, bio je nesrećan!"

- Nikome ne zameram, ni na koga se ne ljutim ali mi je jednostavno malo žao što zbog nečije sujete... Rodilo se dete, pa to je nešto najlepše na svetu što može da se desi. Znači ljubav, dete, nije se rodilo ne znam šta. On je verovatno imao lep život sa tim roditeljima koji su ga usvojili, ali ipak, kada znate da vam to nisu roditelji uvek imate želju da upoznate biološku majku i oca. Tako da je on u principu bio nesrećan. Rekao mi je da kada mi dođemo u Leskovac, sedimo sa jedne strane ulice u dvorištu kuće kod familije, a on nas posmatra izdaleka. I pati - tvrdio je on za pomenute medije. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike