Ko je "kriv" što je Jovana Joksimović postala voditeljka? Nije bio plan time da se bavi, ali se jednog dana sve promenilo

30.04.2024

16:59

0

Malo je onih koji znaju kako je izgledao njen životni put

Ko je "kriv" što je Jovana Joksimović postala voditeljka? Nije bio plan time da se bavi, ali se jednog dana sve promenilo
Jovana Joksimović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Jovana Joksimović godinama je jedno od najpoznatijih TV lica, a iako je svakodnevno pred kamerama, svoj privatan život voli da zadrži za sebe.

Tako malo ljudi zna da su Jovanini roditelji radili na Mašinskom fakultetu - otac Jovan kao profesor, a njena majka na poziciji saradnice za naučno-istraživački rad.

- Stalno su me ubeđivali da, kada učim sa drugaricama, imam manje vremena da se družim. Nego, treba da učim sama i da onda lepo odem napolje da se igram sa vršnjacima. I bili su negde u pravu. Učila sam isključivo sama, čak su bili protiv toga da uzimam časove. Nisam imala privatne nastavnike, samo sam išla na engleski i francuski. U osnovnoj sam bila „vukovac“, a u srednjoj odličan đak. Fizika mi nije išla od ruke - ispričala je Jovana svojevremeno.

ATAImages/ M.M.
Jovana Joksimović

Jovana je odlučila da studira ekonomiju, a onda je shvatila da to nije za nju, pa je prestala da ide na predavanja.

- Mama je bila očajna što ne studiram kako treba. Kad naviknete roditelje na to da ste odličan đak, da nemaju nikakve probleme na tu temu, onda je sve drugačije. Odjednom rešim da neću da učim i da meni te studije idu na živce. Način na koji je Ekonomski fakultet funkcionisao te 2000. godine mnogo me je nervirao - pričala je voditeljka.

Malo je poznato da je majka Jovane Joksimović glavni „krivac“ što joj je ćerka postala televizijsko lice.

ATAImages/ Antonio Ahel
Jovana Joksimović

- Posle iscrpnih razgovora moji roditelji su shvatili da od ekonomije nema ništa. Mama mi je jasno stavila do znanja: „Slušaj, ili ćeš da studiraš ili da radiš“. Odgovorila sam okej, radiću. Jednog dana mi je rekla:"Ti si na ekonomiji, a „BK“ televizija ima konkurs za nova lica i traže ljude za marketing. Ti se prijaviš, daš svoj CV, kažeš da studiraš ekonomiju. Ne kažeš neuspešno, već vrlo uspešno, i onda te oni ubace tamo u marketing." - priča Jovana.

Kada je pogledala informacije o prijavi, Jovana je shvatila da konkurs nije za marketinške stručnjake, već za nova lica. Prijavila se, a ostalo je, što bi se reklo, istorija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike