Nikola Rokvić o najemotivnijim momentima na putu do Grčke: Pevač upoznao čoveka čija je ćerka preminula od raka (FOTO)

29.04.2024

18:43

0

Rokviću se pridružila i majka Slavica

Nikola Rokvić o najemotivnijim momentima na putu do Grčke: Pevač upoznao čoveka čija je ćerka preminula od raka (FOTO)
Nikola Rokvić - Copyright Instagram screenshot / nikolarokvic

Nikola Rokvić je nedavno otpočeo pešačenje do Grčke, tačnije Egine gde će se pomoliti Svetom Nektariju Eginskom koji je poznat kao svetac koji pomaže obolelima.

Pevač je zajedno sa suprugom Bojanom osnovao fondaciju "Porodica" u okviru koje će sakupljati novac za pomoć deci i roditeljima, a prva akcija jeste renoviranje i opremanje dečijeg odeljenja onkologije.

Nikola svakodnevno na svojim društvenim mrežama deli kako protiče akcija, koliko je novca prikupljeno, kao i dokle je stigao. Međutim, sada je prvi put podelio i najemotivnije momente ovog podviga. Kako je rekao, imao je priliku da upozna oca jedne devojčice koja je nedavno preminula od raka, kao i ženu koja boluje od leukemije.

- Današnja ruta je bila veoma izazovna. Dosta iscrpljujuća, neka vrućina i jednom umalo iskrenuh zglob dok sam se slikao sa ljudima. Iskušenja ali su se za moju dušu dogodile bitne stvari! U prvom delu rute, zaustavio me je divan mladi čovek, radosnih očiju. Popričasmo i u razgovoru mi reče da je njegovo dete, mala devojčica Lena izgubila život, da se lečila na onkologiji. Kroz osmeh se provukoše suze koje donesoše milost i nas dvojica tako postadosmo jedno u bolu, ali isto tako i u ljubavi i nadi da je mala Lena na najsvetijem mestu Carstva nebeskoga - napisao je pevač.

 

 

Rokvić je potom dodao da on nije jedini čovek sa teškom životnom pričom koga je sreo, kao i da ga je posetila njegova najveća podrška, majka Slavica.

- Nastavih put i naiđoh na Danijelu, kaže bori se sa leukemijom. Biće dobro! Biće dobro! Biće dobro!
Na kraju me posetiše moje duše, moja majka Slavica i teja Suza. Dadoše mi snage, ali i ponesoše lepe hrane, riblje supice koja leči! Radujmo se, jer posle kiše dolazi sunce. Posle sunca opet će kiša. I kad kiša pada, život je lep - zaključio je Nikola.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike