Najgora tezga Maje Marijane: Tri dana smo pevali za džabe, pa nas opkolili motkama kad smo hteli kući!

27.07.2021

12:41 >> 13:08

0

Najgora tezga Maje Marijane: Tri dana smo pevali za džabe, pa nas opkolili motkama kad smo hteli kući!
Copyright Maja Marijana ATAImages/Antonio Ahel

Maja Marijana, prisećajući se nastupa na jednoj seoskoj svadbi, ispričala je kako ni nju ni njene kolege i posle tri dana pevanja niko nije platio, o bakšišu su mogli samo da sanjaju a kada su krenuli da prekinu svoju agoniju – bili su opkoljeni motkama. Neprijatno iskustvo ostalo joj je zauvek u sećanju i to takvom da javno ne želi ni da spomene o kom je mestu reč, niti ko joj je pravio na sceni.

– Nikada neću zaboraviti jednu svadbu, pevalo je više poznatih pevača tri dana bez prestanka i na kraju nas niko nije platio. Morali smo da pevamo non-stop, samo kao malo nešto spavanja, pet, šest, možda sedam sati… Bakšiš?! Kakav bakšiš?! To je bilo baš davno, pre 29, 30 godina, gomila ružnih stvari se tu izdešavala. Honorar nismo ni dobili, tri dana smo pevali za džabe. Mlada i mladoženja su pobegli iz sela, preko neke njive valjda. Svi smo ostali bez honorara, muzičari i pevači, desetoro ili dvanaestoro, pobegli su ljudi – počela je da opisuje jednu od najgorih tezgi „Srpskom telegrafu”, ali nije želela da otkriva mnogo detalja o samom mestu kao i imena kolega, napominjući kako će se „sam setiti svako ko je tada bio tamo”.

Pročitajte još:

– A najgore, naopak neki narod u tom selu, u Srbiji je, ali neću da kažem koje je… Mene je i konobar pod tom šatrom polio vrelom kafom, odjednom, imala sam utisak kao da je namerno izvrnuo tacnu s kafom sve po meni, ono me peče, ja kažem: „Šta radiš to?” i neki matori deda isto tu pod šatrom gde god ja sednem, on stane i gurne me… Moje kolege će se same prepoznati kad pročitaju, ne bih u njihovo ime da govorim. Baš su poznati muzičari bili tu i mi se dogovorimo da završimo tu svadbu da krenemo napokon kad smo shvatili da smo izrađeni, seljaci se skupe tu s motkama i kao ko je nama dozvolio da se pakujemo, ja sam bila s tatom jer sam još išla u srednju školu, pa me otac vozio na nastupe, izbušili su nam gume i mom tati isto, nikad to neću zaboraviti. Muzičari su bili veoma poznati, oni koji to budu pročitali, setiće se, ali ne bih da otkrivam o kome se radilo – pričala je Maja.

S druge strane, pevačica ističe da nikad nije imala nepristojnu ponudu.

– Nepristojne ponude nisam imala nikad, ja zauzmem stav i gard, a nisam nikada ni išla nigde sama. Imala sam zaštitu. Sa mužem ili svojim bendom. Dođem, odradim posao i nazad. Nemaju ni hrabrosti, namrštim se i ćao. Dešavalo se i kasnije, kad sam postala poznata pevačica, da gazda pobegne, ne plati. To mi se desilo u Rijeci. Četiri igračice i tri muzičara. Nema gazde, pobegao. Zoveš ga, ne javlja se. Dešavalo se nekoliko puta da gazda pobegne. Jednostavno, neće da plati. Ne samo meni, to se mnogima dešavalo – zaključila je.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike