Slučajno je rekao novinaru da je gej, a onda mu se život promenio: Mislio sam da će to biti smrt moje karijere

14.04.2024

07:45

0

Sve je, na kraju, došlo na svoje

Slučajno je rekao novinaru da je gej, a onda mu se život promenio: Mislio sam da će to biti smrt moje karijere
Lens Bas - Copyright Profimedia

Lens Bas, domaćoj javnosti najpoznatiji kao član boj benda "NSYNC", je pre 18 godina javno priznao da je homoseksualac. Međutim, to nije bila laka odluka za njega.

Godine 2006. je magazin "People" objavio naslovnicu sa Lensom, na kojoj je, pored njegove fotografije, velikim slovima pisalo "Ja sam gej". Danas, skoro dve decenije kasnije, Lens se prisetio svega kroz šta je prošao.

- Naravno da su glasine postojale, ali tada društvene mreže skoro da nisu ni postojale, pa je privatnost mogla da se sačuva. Niko me nije fotografisao gde god da sam se pojavio i bilo mi je lakše da živim privatnije - rekao je Lens i dodao:

Profimedia
Lens Bas

- Imao sam dečka, moj krug prijatelja je znao za mene, a ja nisam smatrao da je moja seksualnost tako velika stvar.

Slučajno priznao novinaru

Dok je bio na odmoru u jednom popularnom gej rizortu, Lensa je prepoznao čovek koji je započeo sa njim konverzaciju.

- Pričao sam sa njim u redu za toalet u jednom klubu i on me je upitao da li sam ja Lens, što sam potvrdio. "Čekaj, ti si gej" upitao me je, a ja sam priznao da jesam. I to je bilo prvi put da sam strancu rekao da sam gej - priča Bas.

Ono što u tom trenutku nije znao jeste da je taj muškarac novinar, pa je priča završila u novinama.

- Znao sam da moram nešto da kažem. Ali u tom trenutku sam bio toliko uplašen šta će se desiti u mom životu. Nisam hteo da moja porodica bude povređena, mislio sam da će to biti smrt moje karijere, jer su mi uvek pričali ako priznam da sam gej, da sam završio - priča Lens za "People".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lance Bass (@lancebass)

 

Nakon što je i javno ispričao svoju priču, Lens i njegov tadašnji dečko su se pritajili.

- Mnogo je emocija bilo u meni tada, sećam se da sam otišao sa tadašnjim dečkom na put, a kada je priča objavljena, znao sam da će se sve promeniti u mom životu - priča Lens.

On je tada izgubio ulogu u jednom sitkomu, koju je dobio nakon raspada benda, ali i dalje se trudio da na sve to gleda pozitivno.

- Industrija je rekla: "O, pa tebe više ne možemo da koristimo". Ali javnost je od svega napravila pozitivnu stvar - priča Bas.

Poklon od Eltona Džona

Elton Džon je jedan od prvih javno deklarisanih gej muškaraca u šoubiznisu, a kada je Lens odlučio da se više ne skriva, on mu je poslao poklon.

- Najsmešnija stvar koja se desila je bila kada sam dobio poklon-korpu, mislim da je bila ispred vrata moje kuće dostavljena, i bila je od Eltona Džona koji mi je praktično poželeo dobrodošlicu u klub. Pomislio sam: "Dobio sam poklon korpu od kralja gej mafije" (smeh).

Lens je, inače, već skoro 10 godina u braku sa Majklom Turčinom, sa kojim ima blizance Vajolet i Aleksandra. 

Profimedia
Majkl Turčin i Lens Bas

Njegova karijera se i nije tako neslavno završila - objavio je biografiju, učestvovao u "Plesu sa zvezdama", pokrenuo podkast, a bend se ponovo okupio prošle godine i objavio pesmu koja se našla na poslednjem albumu Džastina Timberlejka, a planiraju i nove projekte.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike