Igor X se prisetio svojih početaka: Muzika je neostvarena želja mog oca, pa me je on gurao!

08.04.2024

22:55

0

Kupio mu je i prvu harmoniku

Igor X se prisetio svojih početaka: Muzika je neostvarena želja mog oca, pa me je on gurao!
Igor X - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Igor Kostić, koji se proslavio kao Igor X, prisetivši se svojih početaka otkrio je kako se zbog oca zaljubio u muziku. On je, naime, sam takođe želeo da postane muzičar, ali mu se ta želja nikada nije ispunila.

Iz tog razloga, prvi je sina „gurao napred" u ovom poslu.

- Morao sam da jurim veze i plaćam reklamu da bi se pesma puštala na radiju. Tada su bile marke, radio sam za 50, a radiju moraš da daš 1.000 maraka za reklamu. Tata me je gurao, on mi je kupio prvu harmoniku, njegova neostvarena želja je da bude muzičar i onda me je forsirao na muziku, ali muzika je stvarno moja ljubav. Kupio mi je prvu klavijaturu, u to vreme nemaštine, klavijatura je bila 2.000 maraka i na kraju mi je ukradu posle par meseci iz auta - prisećao se on u jednoj emisiji, pa je potom dodao kako je tada, iako je zaključao kola, imao takvo vozilo da nije bilo uopšte teško obiti ga.

„Dao sam 500 maraka da mi je vrate!"

Igor X, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Posle svirke sam se spakovao i odem kod kolege na 15 minuta, koji je svirao u drugom kafiću. Neko me je pratio, verovatno. Došao sam kući, vidim klavijature nema, reko' zaboravio sam da je spakujem; ja se vratim i skontam da je nema. Sreća pa sam imao neke prijatelje iz tog sveta, pa su uspeli da mi nađu klavijaturu i morao sam da je otplatim 500 maraka, ali to je znaš kakva usluga bila tada... - pamti on i danas.

Karijeru je, inače, započeo devedesetih i, kako kaže, nikako onda nije bilo kao što je sad.

- Bilo je to neko ludo vreme. I sada je, ali tada se znalo ko kada dođe u lokal, a sada se klinci bodu noževima, zato je taj posao strašan i stresan - tvrdio je on za „Novu", nakon čega se prisetio i jednog specifičnog iskustva, kada ni sam nije znao kako da se postavi.

- Pre pet godina mi je došao jedan klinac koji mi se „krivi" u facu što mu nisam otpevao pesmu, a šta ti da mu radiš, da ga mlatneš? Ne možeš. Iz čista mira ti dolazi klinac i eto, baš je onako posao bezveze - izjavio je Igor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike