Nikolina Pišek progovorila o nasilju koje je trpela godinama: Trebalo je da reagujem (FOTO)

06.04.2024

22:14

0

Trebalo joj je vremena da se osvesti

Nikolina Pišek progovorila o nasilju koje je trpela godinama: Trebalo je da reagujem (FOTO)
nikolina pisek ata images (2) - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Nikolina Pišek iznenadila je svoje pratioce emotivnom porukom na Instagramu. Naime, ona je na ovoj društvenoj mreži priznala da je godinama bila žrtva rodnog nasilja, te da ni sama dugo nije znala kako da se nosi sa ovim izazovima.

- Što se rodnog nasilja tiče, tu mogu progovoriti iz prvog lica. Bilo je mnogo toga što mi je trebalo da se osvestim. Proces je trajao godinama. Neke stvari sam spoznala tek nedavno i shvatila da to ne mora nužno biti tako. Shvatila sam zašto sam se osećala neobjašnjivo loše u nekim situacijama i znam da je trebalo da reagujem. A nisam. Jer, kome da kažem? I šta? I kako nakon toga? - napisala je u jednom objavi, te dodala:

- Važno je da se o tome priča u javnom prostoru i nakon što utihne ova galama. Da žene shvate šta je neprihvatljivo, i da ih njihov osećaj da se događa nešto loše ne vara. Da momci spoznaju granice i ne dožive ih kao zatvor, nego novi prostor pun zdravije, iskrenije i srećnije interakcije. Da nema straha, stida, spuštenih pogleda, želje za nestajanjem, mržnje - istakla je Nikolina.

Podsetimo, hrvatski reditelj Dalibor Matanić optužen je od strane nekoliko koleginica za s*ksualno uznemiravanje na snimanjima, posle čega je i sam priznao da je učinio ovakva dela.

On je u otvorenom pismu na društvenim mrežama dodao i da je otišao na lečenje, kao i da je ovakvu vrstu uznemiravanja počinio pod uticajem alkohola i droge.

Međutim, ubrzo posle ovog saopštenja, ugasio je Fejsbuk profil i zaključao Instagram nalog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike