Jovana Joksimović odgovorila Jovani Jeremić? "Danas svako može da vodi emisiju!"

01.04.2024

16:57

1

Joksimovićeva kaže, između ostalog, i da na televiziju može neko da dođe kako god želi

Jovana Joksimović odgovorila Jovani Jeremić? "Danas svako može da vodi emisiju!"
Jovana Jeremić u krugu, Jovana Joksimović - Copyright Printscreen „Novo jutro" Youtube/Telekom Srbija

Jovana Joksimović radi na televiziji od 2005. godine, a sada je pričala o kvalitetu ljudskog kadra koji se danas ekranizuje.

Voditeljka smatra da danas svako može da bude na malom ekranu i vodi program. Može se naslutiti da je na neki način odgovorila koleginici Jovani Jeremić, koja ju je isprozivala nedavno.

- Naravno da nije mogao svako ranije da vodi program, ali danas stvarno mislim da može svako (smeh). Radi se o kriterijumu, mada čak mislim da kriterijum nije nizak, jer niko nije na televiziji, a da nema rezultat. To je isto tema - rekla je Jovana i obrazložila svoje mišljenje.

Printscreen/Youtube/Telekom Srbija
Jovana Joksimović

 

- Možda su naši estetski kriterijumi i kriterijumi elokventnosti potpuno pogrešni, pa se možda neko za mene zapitao: "Da li je moguće da je ona na televiziji?" Zatim sam pokazala da taj misli pogrešno. Možda će i ljudi koji su danas na televiziji pokazati nama za pet godina da su naučili posao - završila je Joksimovićeva.

Printscreen/Youtube/Telekom Srbija
Jovana Joksimović

 

Ona je potom opisala da moraš da pristaješ i na kompromise, kada si u televizijskom svetu.

- Moraš da zabavljaš ljude, treba da budeš zabavljačica, da podilaziš ljudima, i priužiš mogućnost da ti od sebe možeš da praviš sve i svašta, a da si obična osoba. Na samom početku rada na televiziji, naučili su nas da može i malo bolje od običnog. Nekad si morao da uložiš napor da razgovaraš, da taj razgovor ima smisla, a ti budeš pristojan... Sve su to stvari koje su zahtevnije od običnog života, jer je televizija zahtevnija, ipak je tu potrebno malo i glume. Danas od toga nema ništa, možeš da dođeš kako hoćeš na televiziju, kako god obučen, spremljen. Sve može danas, i što si luđi, to ti je bolje - zaključila je Jovana za "Telkast". Takođe, složila se sa konstatacijom voditeljke da visok rejting ne znači dobru reputaciju.

Printscreen „Novo jutro"
Jovana Jeremić

 

Podsetimo, Jovana Jeremić izjavila je kako njena imenjakinja više nije aktuelna.

- Rezultati govore da je Jovana Joksimović prošlost, tačnije, ona je pluskvamperfekat u srpskom novinarstvu. To vreme nadobudnih i osionih voditelja bez integriteta i bez temelja je prošlo. Sada će oni da se pitaju "Kako ja nemam legitimitet, kako nemam kvalitet?" Pa nemaš. Prvo, legitimitet u ovom poslu može da ima neko ko završi ozbiljan fakultet, a Jovana nema završen ozbiljan fakultet. Bez ljutnje, neka dostavi svoju diplomu, ja ću moju, pa da procenimo - ispričala je Jovana, dodavši da Joksimovićeva više nema visoke rejtinge.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike