Švarceneger fotografisan posle ugradnje pejsmejkera! Detalji oporavka po zahvatu kom su prethodile tri operacije na otvorenom srcu (FOTO)

29.03.2024

23:20

0

Otkrio je i kada se vraća na posao

Švarceneger fotografisan posle ugradnje pejsmejkera! Detalji oporavka po zahvatu kom su prethodile tri operacije na otvorenom srcu (FOTO)
Arnold Švarceneger - Copyright Profimedia

Arnoldu Švarcenegeru nedavno je ugrađen pejsmejker, a ubrzo nakon što se „vratio na noge" glumac se fotografisao pa poručio javnosti - da se oseća dobro i da se bez ikakvih problema polako, ali sigurno oporavlja. Zahvaljujući se na lepim porukama ljudi koje mu pristižu sa svih strana sveta, on je naglasio kako će se poslu (drugoj sezoni „Fubar-a") vratiti već u aprilu, što je umnogome smirilo njegove brojne fanove.

Zahvat je, podsetimo, imao u strogoj tajnosti i posle čak tri operacije na otvorenom srcu. Kako je objasnio u okviru „Arnold's Pump Club" podkasta, vrlo mu je neobično bilo dotad da razgovara na tu temu, jer kao „i većina iz Austrije, naprosto nije govorio o svojim zdravstvenim problemima", prenosila je tamošnja štampa.

Prvu operaciju Švarceneger je imao 1997, kada mu je zamenjen plućni, te aortni zalistak. Narednih 12 do 15 godina sve je bilo u redu, ali ih je menjao ponovo 2018, pa i 2020. Tokom pomenutog podkasta zatim je objasnio da mu je ožiljno tkivo od poslednjeg zahvata izazvalo nepravilan rad srca i bilo mu je rečeno da to pažljivo prati, što je on svakako i radio.

 

 

Smrt majke Aurelije početkom avgusta 1998. bila mu je glavna motivacija da maksimlano vodi računa o svom stanju. Ona je, naime, preminula pošto nije otišla na zamenu zalistaka, što joj je bilo potrebno.

- Idem bar jednom godišnje na detaljne preglede, ne bih li tačno znao kako mi radi srce. Takav je život sa srčanom manom (bikuspidni aortni zalistak), ali ne žalim se - prokomentarisao je Arnold.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike