Alka Vuica kandidat na izborima u Hrvatskoj 2024: Jednom već bila na listi za predsednicu, pa se povukla!

26.03.2024

12:13

0

Ona je na listi SDP-a

Alka Vuica kandidat na izborima u Hrvatskoj 2024: Jednom već bila na listi za predsednicu, pa se povukla!
Alka Vuica - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Hrvatska pevačica Alka Vuica se kandidovala 2009. godine na izborima za predsednicu države ispred stranke "Zelena lista", a sada kao član SDP-a ponovo želi da se aktivira u politici na hrvatskim parlamentarnim izborima koji će se održati 17. aprila ove godine.

Ona se nalazi na 14. mestu izborne liste u šestoj izbornoj jedinici, iako se jednom već povukla iz politike. 

Kao kandidatkinja "Zelenih" svojevremeno je za predsedničke izbore želela da "iskoristi svoju poziciju s koje mora da progovori" .

- Nedopustivo je da ovaj narod živi u siromaštvu, kopa po kontejnerima. Devedesetih smo se borili za hiljadugodišnji san. Ostvarili smo samostalnost, dobili državu, zastavu, grb, ali izgubili smo zemlju. Naš san se izgubio onog trenutka kad je počela rasprodaja zemlje - govorila je tada Alka.

Ipak, njene želje u politici nisu zaživele, pa je već nakon dva meseca objavila kako je povukla kandidaturu zbog nedovoljnog broja prikupljenih potpisa. Međutim, 2022. godine učlanila se u SDP, te se ponovo aktivirala u politici.

Antonio Ahel/ATAImages
Alka Vuica

- Volela bih da politika ne bude prevara i toliki cirkus, nego da zaista pomogne ljudima da bolje žive. Uvek sam imala levičarski nagon da pomognem ljudima da bolje žive, mislim da imam ime, da imam i nekakav status i da bih mogla pomoći ljudima, barem, u svom kvartu, da se neke stvari ne događaju, da se ne grade zgrade bez ikakvog plana i programa, da se napravi neki plan i program za kulturu. Mislim da Hrvatska i kultura nisu zajedno, pogotovo ako pričamo o hrvatskoj muzici - izavila je Vuica po učlanjenju u SDP, prenosi Večernji.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike