Skarlet Johanson tuži studio "Dizni" zbog "Crne udovice": Prekršili su ugovor!

30.07.2021

09:19 >> 09:45

0

Glumica tvrdi da će njena zarada biti umanjena

Skarlet Johanson tuži studio "Dizni" zbog "Crne udovice": Prekršili su ugovor!
Copyright Skarlet, Johanson, Profimedia

Skarlet Johanson presavila je tabak i tužila kompaniju “Volt Dizni” zbog filma “Crna udovica”, tvrdeći da je prekršen ugovor koji joj je oduzeo potencijalnu zaradu.

U tužbi podnetoj u četvrtak u Višem sudu u Los Anđelesu, zvezda filma i izvršni producent rekla je da njen ugovor garantuje ekskluzivno bioskopsko izdanje. Zarada o kojoj glumica priča odnosi se na to što je “Dizni” omogućio da se film, istovremeno sa prikazivanjem u bioskopima, iznajmljuje preko servisa “Dizni plus” za 30 dolara.

Film “Crna udovica” Promo/MCF

– U mesecima koji su prethodili ovoj tužbi, gospođa Johanson je kompaniji “Dizni” i “Marvelu” pružala svaku priliku da isprave nepravdu i ispune “Marvelovo” obećanje – stoji u tužb,i i dodaje se da je “Dizni” namerno podstakao “Marvelovo” kršenje sporazuma, bez opravdanja.

Međutim, u najpopularnijoj kompaniji tvrde da tužba nema osnova.

Skarlet Johanson / Promo / MCF

– Tužba je posebno tužna i uznemirujuća zbog bešćutnog zanemarivanja užasnih i produženih globalnih efekata pandemije kovida 19. “Dizni” je u potpunosti ispoštovao ugovor gospođe Johanson, a osim toga, objavljivanje filma na “Dizniju plus” sa Premier Accessom značajno je poboljšalo njenu zaradu, pored naknade od 20 miliona dolara koje je dobila – naveli su u saopštenju.

Nakon što je prikazivanje “Crne udovice” odloženo za više od godinu dana zbog pandemije, film je pre tri nedelje debitovao sa 80 miliona dolara u Severnoj Americi i 78 miliona dolara iz međunarodnih bioskopa, ali je nakon toga pozorišni prihod naglo opao.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike