"Prvi muž joj nije dozvoljavao da peva": Komšije Suzane Jovanović o pevačicinim skromnim počecima i najtežim porodičnim trenucima

09.03.2024

16:55

0

Sin Danijel je odrastao u selu, pre nego što se njegova majka nije udala za Sašu Popovića

"Prvi muž joj nije dozvoljavao da peva": Komšije Suzane Jovanović o pevačicinim skromnim počecima i najtežim porodičnim trenucima
Suzana Jovanović - Copyright ATAImages/M. M.

Suzana Jovanović, pevačica i supruga Saše Popovića, odrasla je u selu Ralja nadomak Smedereva, gde danas živi njen otac.

Upravo u rodnom mestu je načinila prve muzičke korake, a kako je i ranije isticala, rasla je u radničkoj porodici električara i domaćice, o čemu su posvedočile i njene komšije.

- Živela je veoma skromno, ništa posebno i taj način života je nju ojačao - rekao je jedan od suseda porodice Jovanović iz Ralje.

Inače, pevačici je majka umrla pre par godina, što su najteže podneli ona i njen naslednik Danijel, koji je odrastao sa bakom i dekom.

ATA Images/Antonio Ahel
Suzana Jovanović

- Kada joj je umrla majka, ja sam sa Sašom bio u crkvi, on veoma često dođe i mislim da je uticao na to da tast ostane tu - kaže meštanin Ralje, pa dodaje:

- Jeste, baš je teško podnela, mislim da je to bilo pre skoro dve godine, teško je podnela, to se primetilo. Mislim da je Danijel (sin) to isto baš teško podneo jer je on bio baš vezan za baku i za deku je naravno. Danijel je tu odgajan - dodaje meštanin.

Počeci u Domu kulture

Suzanine komšije dodaju da je pevačica prve korake napravila u seoskom Domu kulture, gde je često pevala na priredbama, a potom je nastavila sa nastupima na privatnim slavljima, poput svadba i ispraćaja.

- Suzana je bila hitra, nemirna, vedra, nasmejana - istakao je meštanin Ralje i dodao:

- Prednjačila je u toj generaciji, uvek se isticala, ali je živela veoma skromno, ništa posebno. Bila je uporna i uspela je.

Instagram screenshot/Juzni Vetar 2 StudioMMI
Suzana Jovanović nekad

U Suzaninom rodnom mestu, komšije imaju samo reči hvale i za nju i za Sašu Popovića.

- Ja kad nju vidim... Ja je volim mnogo. Sve najlepše bih joj poželela i njoj ćerki i svima i Saši i svima. Volim Sašu, on je realan, ove se svađaju... - kaže meštanka, pa dodaje da ih povremeno viđa.

- Ne znam da li dolazi Saša, a Suzanu sam videla pred Svetog Jovana, otac joj slavi.

Prvi muž

Poznato je da je Suzana sina Danijela dobila u prvom braku, koji nije dugo trajao. Međutim, Saša Popović se od početka prema Danijelu odnosi kao prema svom detetu, te ne pravi razliku između njega i njihove naslednice Aleksandre.

Foto: ZK Munja
Saša Popović, Danijel Jovanović sa suprugom, Aleksandra Popović i Suzana Jovanović

- I on prihvati dete iz drugog braka. Taj brak nije bio u Ralji, tamo je u Kolarima bila, ali Saša je ispao stvarno čovek. Ko bi to prihvatio, drugo dete još je ranije to bila sramota - kaže meštanka.

Raljani su bliže upoznati o Suzaninom razvodu, o kome ona ne voli da govori.

- Muž joj nije dao da peva i onda su se tako rastali i sada je u Beogradu. Mislim da je teško podnela taj period, svako je nešto teško podneo svako ima neku muku - kaže meštanka, pa dodaje:

- Moja pokojna sestra je bila druga žena tom Suzaninom prvom mužu. Taj odnos u braku kakav je bio to su oni rešavali, mada o Suzi nemam loše reči lično.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike