„Na Evroviziji bismo sigurno pobedili!" Amidžić brutalno o skandalu „Flamingosa" na Beoviziji 2006. godine (FOTO)

08.03.2024

23:20

0

Crnogorski žiri ga je zvao da mu se izvini

„Na Evroviziji bismo sigurno pobedili!" Amidžić brutalno o skandalu „Flamingosa" na Beoviziji 2006. godine (FOTO)
Copyright Printscreen/Youtube/RTS/ESC-EX-YU-NF-Archive

Autor emisije „Amidži šou" i član grupe „Flamingosi", Ognjen Amidžić, dugi niz godina je deo medijske scene Srbije tokom kojih se bavi različitim poslovima.

Kao deo dua „Flamingosi“ zajedno sa pokojnim glumcem Marinkom Madžgaljem, postigao je veliku popularnost i uspeh u pop muzici dvehiljaditih. Međutim, njihovu karijeru obeležio je i skandal na Beoviziji 2006. godine, kada su zajedno sa pokojnim Luisom izvodili numeru „Ludi letnji ples".

Iako su bili ubedljivi favoriti, nisu uspeli da se izbore za mesto domaćeg predstavnika na Pesmi Evrovizije, a što je naišlo na negativne reakcije publike i skandiranje u Sava centru. 

Printscreen/Youtube/RTS/ESC-EX-YU-NF-Archive
 

 

Amidžić se nedavno osvrnuo na ovaj događaj, te istakao da je siguran u to da bi ostvarili veliki uspeh da su dobili priliku da odu na „Evroviziju". 

- Meni je dunulo kad smo pravili „Ludi letnji ples", tad je bila aktuelna Stingova pesma „Desert rose" i etno prizvuk, da pozovemo Luisa koji je imao neki svoj nemušti jezik kad mrndža. On je došao i prihvatio sve na prvu. Ubeđen sam da bismo pobedili da smo otišli te godine. Mi smo imali taj neki čarlston fazon, „summer" hit.

Printscreen/Youtube/RTS/ESC-EX-YU-NF-Archive
 

 

Čak smo bili spremili i moćan nastup. Onda je došlo to sramotno finale posle koga se raspala država Srbija i Crna Gora. Te godine niko nije otišao. To je bilo toliko jadno sa njihove strane. Crnogorski žiri je svima dao nule iz Srbije. Glasali po direktivi. Posle su me mnogi zvali da se izvinjavaju jer su bili primorani - izjavio je Ognjen Amidžić gostujući u emisiji „Život kao takav“ na „Informerovoj" televiziji.

Printscreen/Youtube
Grupa „Flamingosi"

Potom je nastavio da komentariše svoju dalju karijeru, te priznao da je i kao gost i kao voditelj bio spreman na svašta zarad gledanosti i zabave.

- Jednom kod Lee Kiš pojeo plastično grožđe - iskren je bio Ognjen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike