"Rekla mi je da vidi more i veliki uspeh": Majka Teya Dore godinama istraživala vlašku magiju

05.03.2024

20:07

0

Uverila se u vidovitost

"Rekla mi je da vidi more i veliki uspeh": Majka Teya Dore godinama istraživala vlašku magiju
Jasna Jojić - Copyright Printscreen „Novo jutro"

Jasna Jojić, majka Teodore Pavlovske poznatije kao Teya Dora, oglasila se za medije, nakon što je njena ćerka izabrana za ovogodišnju predstavnicu Srbije na Evroviziji.

Kako potiču sa istoka Srbije, tačnije iz Bora, odakle su i čuvene vlaške magije, Jasna je dobar deo života posvetila proučavanju ovog fenomena. Naime, ona je i napisala nekoliko knjiga na tu temu, a radila je i intervjue sa ženama koje su tvrdile da imaju paranormalne sposobnosti.

- Ja sam master antropologije i bavim se ljudskim verovanjima i mišljenjima, a magija je prvo ljudsko verovanje. Malo sam se više usmerila na razvoj magije u kraju u kojem smo se rodile Teodora i ja, i jako volimo taj kraj. Radila sam prvo reportaže o vlaškoj magiji. Radila sam intervjue sa bakama koje se bave vlaškom magijom. Kada je počelo bombardovanje to sam skupila i te intervjue koje sam radila sam skupila i napravila knjigu, a ubrzo su usledile i sledeće knjige.

ATAImages/ A.A.
Teya Dora

Ona smatra da nije podložna uticaju bilo čijeg stava, kako obično biva kada neko krene da se bavi ovakvim temama.

- Pa ja sam novinar. Završila sam srednju novinarsku školu, potom i fakultet. Nemam problem da podlegnem bilo čijem stavu. Mislim da uvek treba da se čuju sve strane.

Jasna priznaje da veruje u proročanstva.

- Mislim da svaki čovek ima intuitivne moći i da može da predvidi neke stvari. Upoznala sam mnogo vidovitih ljudi u čiju vidovitost sam se uveravala na osnovu njihovih proročanstava.

Kada je odlazila kod vračara, uvek bi se interesovala i za budućnost njene ćerke, a što im se "ukazivalo" govorilo je u prilog velikom uspehu u budućnosti.

- Jeste. Uvek pre nego što sam intervjuisala neku od tih baka vračara, tražila sam da prvo meni nešto kažu iz prošlosti kako bih znala da li su u pitanju prevaranti. Jedna žena je videla Teodorino putovanje u Ameriku. Rekla mi je da vidi veliko more i da će mi dete otići tamo i uvek joj je stajao veliki uspeh. Volim i astrologiju mnogo. Teodorina natalna karta mi je pokazala da će ostvariti veliki uspeh. Ona je svestrana, volela je i fiziku i srpski. Bila je jako talentovana i u glumi gde je osvajala nagrade, ali na kraju se odlučila za pevanje.

ATAImages/Antonio Ahel
Teya Dora

Podsetimo, ona je prethodno otkrila da je Teodorin pokojni otac živeo na Kipru, te iako je provodio vreme sa ćerkom, najteži deo posla je pao na nju.

- Teodorin otac je bio živ, ali je radio na Kipru. Imala sam njegovu snažnu podršku, a ona je leto provodila sa njim. Međutim, njeno vaspitavanje i usmeravanje je bilo na meni, što je najteže. Ona kada ode kod tate oni se igraju, sve je lepo i fensi, a ja sam morala da joj dajem životne smernice i da je spremim za život - rekla je ona za "Blic".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike