"Genocidna pesma, Hitlerov letnjikovac i etničko čišćenje": Hrvatski mediji opleli po Breskvici i "Gnezdu orlovom"

28.02.2024

13:18

0

Čak su je optužili i da je poklonica đavola

"Genocidna pesma, Hitlerov letnjikovac i etničko čišćenje": Hrvatski mediji opleli po Breskvici i "Gnezdu orlovom"
Copyright ATAImages/ A.A.

Pesma "Gnezdo orlovo" kojom se Anđela Ignjatović Breskvica takmiči za odlazak u Malme, gde bi predstavljala Srbiju na Evroviziji, već nedeljama unazad deli javnost oko pitanja da li tekst nosi skrivenu poruku.

Iako je jasno da Breskvica preferira etno stil, u šta je i uklopila sinoćnji stajling, neki su otišli korak dalje optuživši je da je pesma "genocidna" jer poziva na etničko čišćenje Albanaca sa Kosova.

ATAImages/ A.A.
 

O brojnim kritikama njenog prefromansa pisao je i hrvatski Jutarnji list i to pod naslovom: „Optužili su je da je poklonica đavola, da ima genocidnu pjesmu i pjeva o Hitlerovom ljetnikovcu: Pogledajte kakva se pojavila“.

U pomenutom tekstu se ističe da je pevačica pred PZE optužena da je poklonica đavola jer ispod pupka ima istetovirane đavolje rogove, a da se sinoć pojavila u kostimu anđela, sa krilima i oreolom oko glave, ali i pojasom u etno stilu.

ATAImages/ A.A.
 

- Da, ja sam beli anđeo - kaže ovogodišnji favoritkinja prema prognozama kladionica.

Osim gore pomenutog, Breskvici su upućene i bizarne kritike o tome da je opevala "Orlovo gnezdo", odnosno Hitlerov letnjikovac.

Ipak, najveći broj spornih komentara govori o tome da je pesma nacionalistička, kao i da "daje legitimitet etničkom čišćenju nad Albancima na Kosovu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike