Dragana Mirković se odrekla honorara od koncerta za lečenje malog Boška (FOTO)

02.08.2021

13:40 >> 13:21

0

Autor: Marija Mitić

Humanost na delu

Dragana Mirković se odrekla honorara od koncerta za lečenje malog Boška (FOTO)
Copyright Dragana Mirković 24sedam/budihuman.rs/M.M./ATAImages

Da je veoma velikodušna i humana, Dragana Mirković pokazala je još jednim svojim gestom.

Naime, ona je odlučila da sav novac od honorara sa prvog koncerta koji je nadavno održala u Malom Zvorniku, nakon pauze od godinu i po dana, uplati u humanitarne svrhe i to kao prihod za lečenje šestomesečnog Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Takođe, ona je odlučila da deo zarade od svih svojih koncerata tokom leta uplati u humanitarne svrhe.

Dragana Mirković, Printscreen Instagram/ Dragana Mirković

Dragana je želela da njeno dobro delo dospe u javnost samo kako bi podstakla na isto i druge ljude.

– Oduvek sam pomagala najugroženije anonimno jer sam smatrala da je humanost nešto čime oplemenjujemo sebe pomažući drugima, i da joj ne treba eksponiranje. Međutim, u poslednje vreme shvatila sam da je jako bitno povremeno skrenuti pažnju na plemenita dela, za šta mi je najbolji primer dala mlada koleginica Rada Manojlović. Da se ona nije javno angažovala, pitanje je da li bi jedna devojka skupila novac da ode na neophodnu operaciju. Zbog toga sam na ovaj način, netipično za mene, odlučila da javno pomognem i pozovem sve one koji su u mogućnosti da mi se pridruže I zajedno učinimo plemenito delo i spasimo život malog anđela. Takođe, odlučila sam da ovo ne bude kraj, pa će deo sredstava od svih mojih letnjih koncerata biti uplaćen u humanitarne svrhe – poručila je Dragana koja je zbog pandemije u Srbiju došla prvi put posle skoro godinu i po dana, čime je dala primer kako se ponašaju velike zvezde koje su pre svega ljudi.

Boško Gugleta, Printscreen

Za lečenje malog Boška potrebna je izuzetno skupa genska terapija, od čak 2,5 miliona evra. Ovim putem apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu Bošku slanjem poruke sadržine 1032 na 3030, dok se o ostalim načinima uplate možete informisati na sajtu i u humanitarnoj fondaciji Aleksandra Šapića – Budi Human.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike