Otaševićeva bivša žena uporedila svoje razvode: Deci jedno nikad nisam rekla!

17.02.2024

15:55

0

Rastanak jeste težak, ali glumica naglašava da je daleko teže biti u lošem braku

Otaševićeva bivša žena uporedila svoje razvode: Deci jedno nikad nisam rekla!
Jelena Perčin - Copyright Youtube screenshot / Mame kod Lane

Hrvatska glumica Jelena Perčin otvorila je dušu pa ispričala kako se nosila sa svojim razvodima, kao majka četrnaestogodišnje Lote koju je dobila u prvom braku s vlasnikom jednog zagrebačkog kluba, te petogodišnje Maše i trogodišnjeg Jakše iz ljubavi s kolegom glumcem, Momčilom Otaševićem.

Prema njenim rečima, iako su u pitanju bili potpuno drugačiji rastanci, svakako je reč o situaciji u kojoj čovek „treba da gleda da da svoj maksimum i, onda, da se nada najboljem".  

„Nema pravila!"

- Potpuno je bio različit moj prvi razvod od ovog drugog, jer su u pitanju različiti ljudi. Tu je situacija gde možeš dati svoj maksimum i nadati se najboljem. Tu nema pravila. Mogu posledice biti ovakve i onakve, ali ja mislim da je puno teže biti u lošem braku - istakla je glumica u podkastu „Mame kod Lane", pa je nastavila o tome koliko smatra da je komunikacija važna kako partnerska, tako i sa najmlađima:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @perjelka

 

- Nama nije velika promena jer je Momo, takav nam je posao, puno ga nije bilo, puno je radio pa u tom smislu nije deci bio šok. Mislim da je važno i, što mi se pokazalo od početka, ono što je moj stav, da je bitno da postoji komunikacija. Da deca vide komunikaciju među roditeljima i da ona nije patološka. Po mogućnosti da neke svoje ljutnje, povrede, uspe čovek da stavi sa strane. Staviti stvarno decu na prvo mesto.

Tu se, međutim, nije i zaustavljala.

„Deci to nikad nisam rekla..."

- Ukoliko se to ne može, onda maksimalno izbegavati komunikaciju pred decom, upravo zato što čitaju te znakove. Deca su zapravo jako prilagodiva. Meni je bitno da nikad nisam rekla ni Loti, a sad ni Maši i Jakši mama i tata više nisu zajedno jer se ne vole. To mi je nešto grozno. Maša i Jakša su još uvek premali. S Lotom sam to kasnije komunicirala, negde u prvom osnovne je počela da postavlja pitanja. Onda bi joj rekla, ne, ja volim tvog tatu. Nismo više zaljubljeni, nismo više u braku, ali ga ja volim i on je moj prijatelj i nekako mi je važan, jer je tvoj tata. I onda oni tu steknu neku stabilnost i nemaju osećaj da moraju birati između dva roditelja - objašnjavala je Jelena u pomenutom podkastu.

Takođe, ona je naglasila i kako ne ne želi da dovede decu „u situaciju da biraju između roditelja".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @perjelka

 

- Najčešće deca biraju slabijeg roditelja, jer intuitivno osećaju da ga trebaju zaštititi. Ima i tih nekih faza koje treba izdržati i ne povoditi se za nekim sentimentom trenutnim nego dugoročno što je stvarno za njih dobro. Nema idealne porodice, ni oni koji su u braku, ni oni koji su rastavljeni. Niti je život idealan. Život nosi puno nepravdi i puno frustracija. Ako bih rekla da je nešto umeće življenja to je naučiti se živeti s tim da sam ne uđeš u frustraciju. Da znaš nekako naći radost u svemu, barem u onome što imaš, s jedne strane, a s druge strane da su neki promašaji, greške sastavni deo života. Jednostavno treba ići dalje - zaključila je tada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike