Petra Divac nije upoznala biološke roditelje, ali zna šta bi im rekla da ih sretne: Ne znam pod kojim okolnostima su me dali

05.02.2024

21:17

0

Ističe da nikada nije imala ni želju da ih upozna

Petra Divac nije upoznala biološke roditelje, ali zna šta bi im rekla da ih sretne: Ne znam pod kojim okolnostima su me dali
Petra Divac - Copyright Zorana Mandić/ATA Images

Petra Divac, ćerka košarkaša Vlade Divca, sa javnošću je delila sve kroz šta je prolazila u detinjstvu, pa i kada je saznala da je usvojena. 

Porodica je, naravno, uvek bila uz nju, što joj je uvek mnogo značilo.

Instagram screenshot / padivac
Petra Divac

- Porodica mi je uvek bila najveća podrška, mama, tata i braća. Braća u svom, bratskom stilu "pusti njih, oni ne znaju šta govore, šta to tebe interesuje", dok su mama i tata bili tu da me osveste, da mi kažu da me vole i da nema razloga da posumnjam u njihovu ljubav. Komentara od strane mojih vršnjaka je bilo, susretala sam se sa tim da sam ja crna ovca u porodici, da nikada neću biti ista kao Luka i Matija, da će uvek postojati razlika između nas, jer ispred mog imena stoji etiketa usvojena ćerka, dok ispred njihovog stoji biološki sinovi. Iako u to nisam verovala, moram priznati da su te reči nekada veoma bolele. Ipak, ljubav porodice je sve zacelila - rekla je Petra.

Petra je imala između 3 i 4 godine kada je saznala da je usvojena, ali za biološkim roditeljima nikada nije želela da traga. Ističe da ona nije imala pitanja za njih, ali da zna šta bi im rekla ukoliko ih ikad sretne.

Instagram screenshot / padivac
Petra Divac

- Zahvalila bih se, rekla bih im da ih ne krivim, da sam jako srećna, živa, zdrava i zahvalna jer su me dali na usvajanje i time sam dobila šansu za bolji život. Ne znam pod kojim okolnostima su me dali, ali ne osuđujem ih i imam veliku zahvalnost, jer me biološka majka nije abortirala i danas sam tu i pričam na tu temu potpuno normalno - rekla je ona, te istakla da nikad nije krivila sebe za to što je usvojena:

- Nikada. Iskreno, ja ne krivim ni roditelja koji daje dete na usvajanje, jer smatram da on u tom trenutku radi najbolje za to dete. Ko zna kakvi su razlozi za to. Može biti da nema uslove da ga odgoji, pa mu pruži priliku za boljim životom. Život nas natera na sve i svašta, tako da ja nemam osećaj krivice, a ne krivim ni roditelje.

(Republika)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike