Adam Adaktar doneo zlatni tron ispred Hrama Svetog Save, vernici zgroženi: "Ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje" (VIDEO)

02.02.2024

15:18

0

Još jedan u nizu skandala

Adam Adaktar doneo zlatni tron ispred Hrama Svetog Save, vernici zgroženi: "Ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje" (VIDEO)
Adam Adaktar - Copyright ATAImages/ A.A.

Adam Adaktar svojim skandaloznim ponašanjem ne prestaje da šokira javnost, a danas je otišao korak dalje, te je doneo zlatni tron ispred Hrama Svetog Save.

Mnogi su ovaj korak protumačili kao bogohuljenje, pogotovo zbog njegovog opisa, koji glasi: "stigao tron u Hram".

 

 

Inače, Adamov tron podseća na onaj koji stoji sa desne strane oltara, a koji je rezervisan za episkope i svaki pokušaj da ovo mesto neko pripiše sebi smatra se nepristojnim.

Pretpostavlja se da je reč o snimanju nekog projekta, ali su sveštena lica i vernici koji su dolazili u Hram bili zgroženi scenom.

- Lično sam zgrožen i šokiran ovom nepriličnom scenom. Ne znam ko je dotična osoba, ali ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje. Ovako nešto još nisam video, a decenijama sam sveštenik. Skandal. Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena - rekao je jedan sveštnik za Kurir.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike