"Vidim čoveka kome je glava otvorena!" Teška ispovest Đorđa Davida nakon saobraćajke: Stalno mi se vraćaju slike

01.02.2024

15:50

0

Ovaj događaj ga je slomio

"Vidim čoveka kome je glava otvorena!" Teška ispovest Đorđa Davida nakon saobraćajke: Stalno mi se vraćaju slike
Copyright ATAImages/ A.A.

Đorđe David oglasio se za medije prvi put nakon što je pre dve nedelje učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Makedoniji, prilikom koje je jedna žena izgubila život.

- Hoću prvo da izjavim saučešće gospodinu Afrimu koji je izgubio suprugu u ovoj priči, verujem da mu je najteže što je njegova ćerka, koja je tek položila vozački ispit, prešla na drugu stranu autoputa i tako brzo doživela ovo što je doživela. I ja imam ćerku i radujem se što će ona moći da polaže jednog dana vozački ispit i da joj kupim auto. Ali su meni čim sam prvi put seo na motor, rekli da sam stavio cev na čelo.

Čuveni roker priznaje da ga je ovaj događaj potpuno slomio.

- Slike su tek počele da se vraćaju, vidite i sami da nisam baš najbolje. Ono što je sramota sada je in, ono što je bio blam, sada je dobra varijanta. Mislim da sam jedan od najjačih kad je psiha u pitanju, iz moje generacije, ali ovo su stvari koje te polome kao šibicu. Sa traumom ću se boriti, ali moram da napravim kao neku vrstu igre, da od toga budem jači - dodao je on.24sedam/Nemanja Vujčić

Đorđe je istakao da ga zastupa advokat Viktor Crvenkovski, kao i da je predsednica Vrhovnog suda je imala poverenje u njega da će se jednom mesečno javljati tužilaštvu u Kumanovu, ili ako bude ona tražila van toga u roku od 24 sata.

 

Evo šta je prethodilo

Tokom razgovora sa predstavnicima medija, među kojima je i ekipa portala 24sedam, roker je otkrio šta je prethodilo tragičnom događaju.

- Pre te kobne subote, sve je išlo kao da sam u Diznilendu. Bio sam srećan, ponosan, javljao kući kako sve ide, dogovarao se sa kandidatima. Kad sam krenuo u subotu ujutru iz Đevđelije, krenula je vejavica, oluja, takav sneg nisam skoro video. Oko 7:15, pola 8 uveče krenuo sam iz Skoplja, devojka je ušla u suprotnu traku autoputa, vozila sigurno preko kilometar i po, ali da ne nagađam, direktno se sudarila sa automobilom marke "Golf", a poslednja je informacija da se vozaču "Golfa" bore za život - objasnio je Đorđe, pa dodaje:

- Nema šanse da je bio drugi razlog, nego iz totalnog šoka, majka te devojke je izašla iz automobila. Ja iz jednog snopa svetlosnog koja mi dolazi sa desne strane, od pumpe koja se tu nalazi, vidim da ulazim u totalno mrak. Kako vozim, nalećem na oblake magle koji se smenjuju, vlažan kolovoz, tu smanjujem brzinu, pritiskam kočnicu i u jednom trenutku mi se učini da nešto nije okej.

On je pokušao da na svaki mogući način da izbegne lančani sudar, ali to je bilo nemoguće.

- Palim duga svetla i to je bukvalno jedan sekund. Ono što sam pokušao je da smotam pun desni, ali to je 25 metara mesta, jedan automobil sa jedne strane, drugi sa druge, ja sam skrenuo desno da bih sišao sa autoputa da sve to izbegnem - rekao je i dodao:

- U krajičku oka primećujem plavo - beli kaput i desi se sudar. To se sve u sekundama dešavalo. Auto kad se zaustavio niz taj nagib, ja sam samo iskontrolisao sebe, ramenom sam zviznuo vrata, popeo se i ono što sam video to je strašno.

Jezive scene ne može da obriše iz misli

Nakon što je izašao iz automobila sačekao ga je jeziv prizor.

- Vidim čoveka kome je glava otvorena, kažem da mu pomognu, oni mi kažu da je to osoba iz drugog automobila. Ja kažem da mi se čini da sam nekog udario, oni mi kažu da je sve u redu - rekao je roker, pa dodao:

- Tad primetim krv na ruci, odvezu me u bolnicu, tamo me previju, tad sam pitao šta se desilo, rekli su mi da sam udario ženu i da je na mestu ostala mrtva.

Pre nego što je vest objavljena u svim medijima, Đorđe je pozvao dve bliske osobe.

- Prvo što sam uradio je da sam pozvao Anu i pitao kako je Staša. Onda sam zvao gitaristu, javio sam mu šta se desilo jer smo imali neke stvari da završimo. Od tad ulazim u čauru. Nisam imao strah u smislu odgovornosti jer smatram da za svako učinjeno dobro delo, sledi nagrada, kao i za svako loše - istakao je, pa dodao:

- Sledeće čega se sećam je da prilazi neki ogroman baja, drži dve flašice i kaže da ću morati da mu dam urin. Mislio sam da nije normalan, a onda shvatio da je to neki redosled. Posle su me vodili da dam krv.

 

Nije stupio u kontakt sa porodicom

Još uvek nije stupio u kontakt sa porodicom preimunule, ali uskoro namerava.

- Nisam stupio u kontakt sa članovima porodice žene koja je preminula, moram prvo da dobijem sve informacije, ali sam mom advokatu tamo rekao da vidi da se barem čujemo telefonski. Tom čoveku predstoji borba sad za ćerku. A s obzirom na to da moram da idem svakog meseca tamo, insistiraću da se sretnemo. Mozda on neće hteli, ali ja imam ljudsku potrebu da iz mojih usta čuje šta se desilo - rekao je i dodao:

- Govorili su mi da nemam tragove opijata, bio si na autoputu, a tu niko ne sme da se kreće, pa onda da se desio sudar pre toga, krivac je neko drugi. Taj prvi šamar koji sam dobio je noć sreda na četvrtak kad su te slike krenule da se vraćaju i kad sam shvatio šta se desilo.

Koliko mu je ovaj događaj teško pao govori i činjenica da je za kratko vreme znatno oslabio.

- Pet kila sam oslabio, što možda i nije loše za moj posao, da se našalim na svoj račun. Jedu me stvari iznutra, a to se ne vidi, a smatram da kao javna ličnost treba da dajem primer. Ako mislite da mi je dolazak u Beograd skinuo kamen sa leđa, nije. Jedva čekam da odem ponovo tamo na datum koji je propisan.

Dalji planovi

Iako je reč o tragičnom događaju, život se nastavlja.

- Dosta kasnim sa svojim obavezama, a život ne čeka. Moram paraleno da radim i da se posvetim Ani, detetu, bendu, kandidatima, kao da se ništa nije desilo - rekao je Đorđe, pa nastavio:

- Već sam se vratio obavezama, sa bendom sam dogovorio varijantu slikanja, za neki novi plakat,  sa kandidatima sam dogovorio probe, snimanja za Zvezde Granda se nastavljaju od 19. februara, a ono što mene u ovoj priči vadi je što sam glumac, to sam studirao, a onda i psihologiju, pa ću se praviti da se ništa na meni ne vidi. Meni su oduzeti vozačka dozvola, lična karta i pasoš u trenutku kada su me ostavili kao na slobodi. To se zovu privremene mere. Sve mi je vraćeno, što je značilo da mogu da se vratim.

Na kraju se osvrnuo i na spekulacije da je bio u alkoholisanom stanju prilikom udesa.

- Pomoći će mi, mislim, to što sam bio čist dok sam bio za volanom. Oni što pričaju da sam alkoholičar, narkoman, moram da ih razočaram, vrlo sportski živim.

Detaljnije pogledajte u videu ispod:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike