Kako je Rijana postala milijarderka: Ponela „titulu" najbogatije muzičarke na svetu!

04.08.2021

20:19 >> 20:41

0

Na zavidnoj listi, nalazi se odmah iza Opre Vinfri, kao zabavljača s najdubljim džepovima

Kako je Rijana postala milijarderka: Ponela „titulu" najbogatije muzičarke na svetu!
Copyright Rijana Profimedia

Zahvaljujući njenoj kompaniji „Fenty beauty” koju je osnovala 2017. godine, prema „Forbsovoj” listi pevačica Rijana je postala milijarderka! Njeno bogatsvo se procenjuje na 1,7 miljardi dolara, što je čini najbogatijom muzičarkom na svetu. Najveći deo imovine (1,4 milijarde dolara) stekla je od pomenute linije, koja je u njenom vlasništvu 50 odsto.

Pročitajte još:

Ostatak bogatstva joj je u izvesnom postotku u „Savage X Fenty”, kompaniji donjeg veša vrednoj 270 miliona dolara, a tek zatim sledi zarada od muzičke i glumačke karijere.

Na zavidnoj listi se sada nalazi odmah iza Opre Vinfri, poznate voditeljke.

Podsećanja radi, „Fenty beauty” kompanija, kao i njeno zajedničko ulaganje sa francuskim konglomeratom LVMH „pod palicom” Bernarda Arnaulta (inače druge najbogatije osobe na svetu) pokrenuta je 2017, sa ciljem inkluzivnosti. Njihovi proizvodi su u različitim bojama, u oko pedeset nijansi, a za reklamu angažuju i žene druge boje kože. Do 2018. godine linija je donela više od 550 miliona dolara prihoda prema LVMH-u i nadmašila druge poznate brendove, poput kozmetike Kajli Džener, Kim Kardašijan i Džesike Albe.

Rijana Profimedia

Prema „Forsovoj” procesni, pišu dalje strani mediji, „Fenty beauty” vredi 2,8 milijarde dolara i sve ukazuje na to da kompanija – samo nastavlja da raste. U svom godišnjem izveštaju za 2020, LVMH je istakao kako je „Fenty skin”, koji je lansiran prošle godine, „startovao obećavajuće”, ali i da je „Fenty beauty” svakako „zadržao svoju privlačnost, kao vodeći brend“.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike