„Makar da sećanje na nju živi kroz pesmu..." Ana Nikolić prisetila se trenutka kada je ova numera nastala za poginulu Andrijanu Lazić

22.01.2024 | 00:05

Autor: Milica Gudžulić

Pevačica smatra da je objavljivanje projekta na kom je mlada devojka radila ispravan potez

Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Andrijana Lazić poginula je nedavno u Dubaiju, pošto je pala sa 24. sprata. Sahranjena je proteklog petka, a istog dana pesme koje je snimila pred smrt puštene su za javnost. 

U pitanju su numere koje nose nazive „Ubiću te" i „Perverzno", za koje je tekst napisala pokojna Marina Tucaković, dok je za muziku i aranžman bio zadužen Goran Ratković Rale.

Osvrnuvši se na veliku tragediju Ana Nikolić, koja je Tucakovićevoj bila za ovaj projekat velika inspiracija, kao idol Lazićeve, smatra da je njihovo „puštanje u etar" ispravan potez, ne bi li Andrijana i kroz pesmu ostala upamćena. Do sada, inače, one na Jutjubu broje i više od 200.000 slušanja. 

Andrijana Lazić, Instagram screenshot / andrijanaalazic
 

- Ovo je strašna tragedija, ali mi i dalje nije jasno kako neko može da padne sa 24. sprata pod nerazjašnjenim okolnostima. Ali sad sam se setila ovog teksta koji je Marina napisala za Adrijanu: „Ubiću te, deset puta za noć pomislim, imaš sreće, ujutru se već predomislim". To je napisala za tu devojku, a meni je rekla da bi za mene stih glasio: „Ubila bih se", a ja sam dodala: „Ali do ujutru se predomislim", a Marina je dodala: „Da, da bi kupila nove sandale" - istakla je bila za emisiju „Ekskluzivno", pa je potom dodala:

- Ovaj tekst nije pisan za mene, ali se Marina uvek konsultovala sa mnom: „Šta misliš, Mišo, o ovome, o onome?" Nije vreme za anegdote, ali to je jednostavno bila Marina. Iako, nažalost, Andrijana više nije sa nama, poslušaću pesme jer je Rale iz umetničkih pobuda, u znak sećanja na Marinu i na ovu prekinutu karijeru i mladi život, rešio da objavi pesmu. I to je ispravan potez. Makar da sećanje na nju živi kroz pesmu.

Marina Tucaković, ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam