Dejanov izbor: Top 7 albuma po mišljenju trubača koje treba da poslušate! "Posle napornih svirki njen glas me restartuje"

20.01.2024

08:45

0

Specijalno za 24sedam muzičar je napravio listu omiljenih albuma koje preporučuje

Dejanov izbor: Top 7 albuma po mišljenju trubača koje treba da poslušate! "Posle napornih svirki njen glas me restartuje"
Dejan Petrović, Đule Van Gog, Aleksandra Prijović, Toma Zdravković - Copyright 24sedam/Ivan Mitić/Antonio Ahel/ATA Images

Dejanu Petroviću je život muzika, a svojom trubom mnoge razveseljava, zbog čega je dobio titulu "ambasadora srpske trube". 

Za 24sedam je komentarisao nedavno i nove muzičke trendove, ali je sada nabrojao TOP 7 studijskih albuma po njegovom ukusu, koje bi preporučio publici.

1. Šaban Bajramović i Dobrovoljno Kovačko Društvo - Romano Raj

- Siguran sam da je to u poslednjih 20 godina najbolji svirački i aranžmanski CD koji je urađen. Album koji već godinama slušam i ne izbacujem iz automobila, definitivno. Od prve do poslednje pesme slušam.

Printscreen/Youtube/silja05
Šaban Bajramović

 

2. Kolja - Grobovlasnici

- Kolju cenim i poštujem kao glumca, aranžera, tekstopisca i kao čoveka koji je prošao sve i svašta u životu i ostao dosledan sebi i svojoj veri. Dobar je muzičar i ima dobre pesme.

ATAImages/Marija Mlađen
Nikola Pejaković Kolja

 

3. Divna Ljubojević i Melodi - Pravoslavna Duhovna muzika

- Posle svih mojih dugih turneja, napornih svirki, galame i naroda, njena muzika i glas me restartuju potpuno i vraćaju me na fabrička podešavanja.

Printscreen/Youtube/bozenkobozenko
Divna Ljubojević

 

4. Van Gog - Kolo

- Volim taj gruv, a Zvonimira inače poštujem i cenim kao svog druga, brata i prijatelja. Od njega sam naučio dosta korisnih stvari za život i muziku, koje sam usvojio.

D.N./ATA Images
Đule Van Gog

 

5, Aleksandra Prijović - Devet života

- Aleksandra je moja sestra, svima je prošle godine objasnila kako se radi posao. Sve čestitke za nju i za njen tim, to je ogroman uspeh, i smatram da će dugo godina proći da neko nešto postigne kao ona.

ATAImages/ Antonio Ahel
Aleksandra Prijović

 

6. Sting - Nothing like a sun

- To je moj omiljeni svetski muzičar, sa prvom obradom pesme koju smo obradili, a u pitanju je Englishman in New York, kad smo krenuli sa varijantom "Dejan Petrović Big Band". Ta pesma je bila ozbiljan stepenik u našoj karijeri.

Profimedia
Sting

 

7. Toma Zdravković - Kafana je moja sudbina (kompilacija hitova)

- On je bio boem, voleo je kafanu, umetnička duša od čoveka. Čovek koji je kroz svoje pesme opisivao i pisao svoj život, i jako cenim to što je radio. Žao mi je što je prerano otišao mlad i što je mogao još dosta toga da kaže.

Printscreen/Youtube/Filip Živanović
Toma Zdravković

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike