Ovako je nastala pesma „Oči boje duge"! Dr Iggy otvorio dušu: Niko nije mogao ni da pretpostavi da će baš postati megahit!

12.01.2024

08:50

0

Mnogi je i dan-danas rado slušaju

Ovako je nastala pesma „Oči boje duge"! Dr Iggy otvorio dušu: Niko nije mogao ni da pretpostavi da će baš postati megahit!
Dr Iggy - Copyright ATAImages/Stefan Tomašević

Pesma „Oči boje duge" koju izvodi Igor Todorović, poznatiji kao Dr Iggy, svakako je obeležila scenu devedesetih. Mnogi je i dan-danas rado puste, pa poslušaju, iako ima gotovo pune tri decenije otkako je ugledala svetlost dana.

Jednom prilikom, on je ispričao kome ju je posvetio, kao i kako je nastala, te da je znao da će dobro da prođe, ali ne i da će da bude baš megahit kakav jeste.

- Pesma je nastala slučajno. Naš kompozitor je u trolejbusu video neku devojku, svidela mu se i, počeo je da zvižduće neku melodiju. Došao je kući i majci rekao da ćuti, da bi snimio to na kasetofonu - počeo je bio u „Amidži šouu" Igor, a onda dodao:

- Posle je to prepakovao u kompjuteru. Tako je nastala ta melodija. Kad smo snimili to u studiju i ja i producent smo odmah osetili da će biti veliki hit, ali da će biti baš toliki megahit i toliko vremena trajati, to niko nije mogao da pretpostavi.

Gostujući nedavno u jednom potkastu, Todorović je kazao da devojka kojoj je posle izvesnog vremena posvetio numeru zna za taj njegov gest. Njen identitet, pak, nije želeo da otkriva.

- Kasnije sam je posvetio jednoj drugoj devojci, tek kad sam je otpevao, zna ona ko je to. To je najbitnije - naglasio je za „Tutor up".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike