"Nisam htela da karikiram njen lik!" Milica Janevski o ulozi Marine Tucaković u filmu o Džeju (VIDEO)

12.01.2024

08:30

0

Za 24sedam govorila je o svojoj ulozi

"Nisam htela da karikiram njen lik!" Milica Janevski o ulozi Marine Tucaković u filmu o Džeju (VIDEO)
Milica Janevski, Marina Tucaković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Antonio Ahel/ATA Images

Film o životu pokojnog pevača Džeja Ramadanovskog predstavljen je medijima, a upečatljivi lik Marine Tucaković tumači Milica Janevski. Glumica je u razgovoru za 24sedam rekla kako se potrudila da verodostojno dočara tekstopisca, koja je ostavila velikog traga u domaćoj muzici. Ovo joj, kako kaže, nije bio lak zadatak.

Youtube screenshot/ Film Nedelja
Milica Janevski kao Marina Tucaković

 

- Gledali smo da sve dobro dočaramo, odgovorno smo pristupili svemu. Znamo koliko je Marina uradila, ostavila je u amanet božanstvene pesme ne samo za Džeja, nego za brojne pevače - započela je Milica.

24sedam/Katarina Mihajlović
Milica Janevski

 

Tucakovićeva je bila energična žena koju su ljudi voleli. Znala je ponekad i da opsuje, ali u filmu ne možemo čuti psovke.

- Mislim da je to bilo nepotrebno. Umanjilo bi njenu pojavu u filmu, bila bi prva lopta, da ona tu počne da psuje. Trudili smo se da taj susret između Džeja i Marine bude istinit, uverljiv i tačan, i da taj zanos i ljubav koji su oni postigli u tom spoju. Kako ga je ona gledala... Imam utisak da je ona videla da je tad počelo neko parče vremena i ludila u kojem su učestvovali - izjavila je glumica i nastavila:

Youtube screenshot/ Film Nedelja
Milica Janevski kao Marina Tucaković

 

- Marina je bila vrlo specifična žena, specifičnog karaktera i duha. Kako taj njen duh uhvatiti a nekako ne preterati, ne napraviti karikaturu ili imitaciju, to smo se baš trudili... Bez obzira što više fizički nije sa nama, njeno postojanje je vrlo dominantno i prisutno u narodu. 

ATAImages/Antonio Ahel
Marina Tucaković

 

 

"Ponekad slušam i narodnu muziku"

Milica kaže kako nije imala predrasude prema narodnoj muzici pre ovog filma.

- Ne, slušam nešto drugo kući, ali slušam i narodno po potrebi, znam dosta pesama kad sam u kafani. U mom opisu posla je da odgovorim na neku ulogu, nema šta ja lično da sudim o tome, nemam ništa protiv. Džejove omiljene pesme su mi "Živote ženo bez morala", "Nedelja", ma svaka, to je da pustiš i plačeš - opisala je Janevski, koja u filmu igra zajedno sa Huseinom Alijevićem.

 

U videu iznad Milica je opisala i kako se tačno pripremala za lik Marine Tucaković, a otkrila je i da li će biti serije "Nedelja".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike