"Ona da bude zvezda?“: Na početku karijere u Miru Škorić niko nije verovao, a ovaj kompozitor joj je pomogao

11.01.2024

16:05

0

Morala je mnogo da uči i radi

"Ona da bude zvezda?“: Na početku karijere u Miru Škorić niko nije verovao, a ovaj kompozitor joj je pomogao
Mira Škorić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Kompozitor Dragan Aleksandrić prisetio se početka saradnje sa Mirom Škorić, te istako da gotovo niko nije verovao da će ona uspeti u muzičkom poslu. 

– Doveo sam je kod mojih muzičara, oni su rekli „Ona da bude zvezda?“. Odvedem je onda kod mene kući i moja pokojna supruga kaže „Koliko ti vremena imaš za bacanje“. Ja sam onda rešio da ne pitam više nikoga, dolazio sam tri godine u Kaluđericu i vežbao sa njom. Napravio sam pesme i snimio, a niko ništa nije znao – ispričao je Dragan, pa dodao kako je njihov rad urodio plodom.

ATAImages/Antonio Ahel
 

– Doneo sam pesme kod muzičara oni kažu "Au, kako peva ova žena", pustim ženi ona me pita ma ko to peva. Tada sam rekao to je ona za koju ste rekli da nikada neće snimiti ploču. Niko nije mogao da veruje da je to Mira. Učila je, slušala je i naučila je.

Podsetimo, Mira je jednom prilikom otkrila da je odbila pesmu "Kukavica", koja je kasnije postala jedan od najvećih hitova Cece Ražnatović.

– Neke sam propustila, na primer, meni je ponuđena Cecina "Kukavica" i još mnogo pesama koje su posle otpevali drugi izvođači. Nije mi žao što je nisam snimila, jer ju je Ceca otpevala fantastično. "Kukavicu" danas pevam stalno na nastupima i vole je ljudi – otkrila je Mira svojevremeno. 

G.G./ATAImages
 

Osim toga, osvrnula se i na nove trendove, te istakla da je vreme najbolji pokazatelj kvaliteta.

– Vraćaju se stare pesme što me posebno raduje, mislim na stare numere Zorice Brunclik, Snežane Đurišić, Ane Bekute i dr. Ja iskreno često pevam Cecine i Zoričine pesme. Na nastupima volim da pevam pesme mojih kolega, nisam neko ko forsira samo svoje. I dopada mi se što publika prepoznaje kvalitet i što ne sluša instant pesme – zaključila je pevačica.

(Grand)

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike