„Makarena" i danas važi za veliku „zarazu", a da li znate o čemu se u stvari radi? Tajna hita iz '93! (VIDEO)

08.08.2021

20:14

0

Jedan tiktoker je čak i bez pardona svrstao ovu pesmu među neprimerene uz koje smo rasli

„Makarena" i danas važi za veliku „zarazu", a da li znate o čemu se u stvari radi? Tajna hita iz '93! (VIDEO)
Los del Río Profimedia

Originalna verzija pesme „Macarena” osvanula je još 1993. godine, na albumu dvojca „Los del Río” koji je poneo naziv „A mí me gusta”. Od tada, pa sve do danas, važi za veliki hit, a brzo je postala i viralna zbog plesa koji ju je pratio i malo je onih koji ne znaju da rekreiraju scene iz spota.

Spas?

Jednom prilikom, u stranim medijima se pojavio podatak posle izvesnog istraživanja na Univerzitetu iz Barselone i tamošnje Kliničke bolnice, da pesma daje dobar tempo pri hitnom radu na srcu, odnosno 100 do 120 kompresija u minuti. Španski naučnici tada su istakli kako i savetuju lekarima da se, zato, „drže” ritma poznatog hita kad rade masažu srca, jer „vam može spasti život”.

,,Makarena”, Youtube / Printscreen

Tajna

Međutim, ono što je mnoge ostavilo u šoku je da pesma u stvari govori o devojci koju samo nazivaju Makarena, jer ona „izaziva na igru, pa uz to obećava da će odvesti kući onog ko se dobro pokaže na podijumu za ples”. Takođe, ona ne mari mnogo za momka Vitorina, već „provodi vreme s drugom dvojicom njemu iza leđa”, dok je on u vojsci.

Jednom tiktokeru je tako „stala pamet” pošto je odgovorio na izazov – pesma koju ste slušali kao mlađi, pa saznali da je bezobrazna pošto ste odrasli.

– Nećete verovati, ali znate „Makarenu”? Pesmu su non-stop puštali kad sam imao oko deset godina. Radi se o ženi čiji momak odlazi u vojsku, a ona mu iza leđa spava s dvojicom najboljih prijatelja! Nije šala! Idite na Gugl pa ćete se uveriti i sami (smeh) – pričao je on.

@peakay81

#stitch with @peakay81 You learn something new everyday #Twenties #30s #Macarena #millennials

♬ original sound – Pea Kay

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti