KULTNI BRITANSKI BEND STEREO MC'S OVE SUBOTE STIŽE U LUKU BEOGRAD

26.12.2023

12:30

0

Brzo su pokorili svet svojim inovativnim zvukom, što je vodilo ka brojnim turnejama i festivalskim nastupima

KULTNI BRITANSKI BEND STEREO MC'S OVE SUBOTE STIŽE U LUKU BEOGRAD
Copyright Promo

Poznata britanska elektro hip hop senzacija Stereo MC's stiže ove subote u Luku Beograd. Bend se uvek rado vraća u našu prestonicu, a ovoga puta uzbuđeni su što će rasplesati beogradsku publiku uz hitove iz svoje četrdesetogodišnje karijere, među kojima se ističu „Connected“, „Step It Up“, „Creation“, „Elevate My Mind“, „Sofisticated“, „Deep Down And Dirty“, „Fade Away“.

„Nakon 22 godine i dalje se sećamo svog prvog koncerta u Beogradu, i bilo je neverovatno! Svirali smo mnogo puta tokom svih ovih godina, ali i dalje imam jasna sećanja na taj nastup, atmosferu, fantastičnu publiku i vreme u kojem se odvijao. Sve je bilo poprilično intenzivno i tada je nastala ta neraskidiva veza između benda i srpske publike. Volimo da nastupamo u Beogradu, i nadamo se da ovaj grad i dalje ima mesta u svom srcu za nas. Sviraćemo pesme koje volite i fokusiraćemo se da fanovima pružimo svu energiju koju smo sposobni dati u tom trenutku“, poručio je pred beogradski koncert Rob Birč, frontmen benda Stereo MC's.

Stereo MC's – Connected

Stereo MC's je britanski sastav nastao sredinom osamdesetih godina, a svoj autentični zvuk izgradili su na temeljima elektro hip hopa i dance muzike. Pored prvog vinil izdanja, početak karijere ovog legendarnog benda obeležilo je i osnivanje nezavisne diskografske kuće G Street Records, u okviru koje su sarađivali sa mnogim britanskim i američkim hip hop izvođačima, među kojima su i Jungle Brothers.

Promo
 

 

Pažnju kritike i publike osvojili su svojim debi albumom „33-45-78“ iz 1989. godine, objavljenim za čuvenu izdavačku kuću Island/4th and Broadway. Brzo su pokorili svet svojim inovativnim zvukom, što je vodilo ka brojnim turnejama i festivalskim nastupima.

Naredne godine, predstavili su „Supernatural“, a vrhunac popularnosti postigao je treći album „Connected“ iz 1992. godine. Ovaj album je postao svetski hit, prodat je u višemilionskom tiražu i doneo je bendu međunarodnu slavu. Smatra se jednim od najboljih izdanja u istoriji savremene muzike, dosegao je drugo mesto na UK top listi najboljih albuma i osvojio čak dve prestižne BRIT nagrade i to za najbolju grupu i album, a našao se i u knjizi „1001 album koji moraš da čuješ pre nego što umreš“. Hitovi sa ovog izdanja, uključujući „Connected“, „Step It Up“, „Creation“ i „Ground Level“, osvajali su radijske talase i vrhove brojnih muzičkih top lista.

Promo
 

 

Naredne godine donose brojne koncerte i nastupe na najvećim svetskim festivalima širom sveta, gde su svirali sa imenima kao što su U2, Happy Mondays, De La Soul Peter Gabriel, Jane's Addiction. Britanski Telegraph uvrstio je njihov nastup na Glastonbury festivalu 1993. godine među najbolje nastupe ikada. Sarađivali su sa mnogim zvezdama, a neki od njih su Madonna, U2, Queen Latifah.

Madonna – Frozen (Stereo MC's Remix)

Tokom 2015. godine Stereo MC's se vraćaju svojim korenima i pokreću novi projekat – izdavačku kuću Connected. Ovaj lejbl je platforma koja okuplja i podržava muzičare koji se kreću između svih varijacija afro house, deep house i techno žanrova.

U okviru bogate diskografije, Stereo MC's poslednji EP „Downtown“ objavili su 2021. godine. Ostvarili su i brojne saradnje, od kojih ponosno ističu one s Adamom Portom, Anjom Schneider i Terranovom. Osim aktivnih turneja i koncerata, Rob Birč i Nik Halam usmereni su i na DJ nastupe koji su projekat nastao u okviru njihove izdavačke kuće Connected.

Stereo MC’s su muzička sila koja je obeležila devedesete sa pesmama koje i dan-danas predstavljaju himne za mnoge generacije. Njihov zvuk je postao vanvremenski, prožet hip hop uticajima, elektronskim elementima i zaraznom energijom, pružajući publici nezaboravna iskustva.

Stereo MC's – Elevate My Mind

Ograničeni kontigent ulaznica je u prodaji po ceni od 2500 dinara onlajn putem Cooltix platforme i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike