"Prošla sam kroz torturu": Karleuša progovorila o odrastanju u ozloglašenom kraju, prvom bakšišu i odnosu sa polubraćom

16.12.2023

14:13

0

Bila je poslednja generacija Titovih pionira

"Prošla sam kroz torturu": Karleuša progovorila o odrastanju u ozloglašenom kraju, prvom bakšišu i odnosu sa polubraćom
Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/Marija Mlađen

Jelena Karleuša je karijeru započela početkom devedesetih godina, ali je malo poznato da je prethodno išla u muzičku školu i svirala flautu zahvaljujući kojoj je i zaradila prvi novac. 

Prvi ozbiljan bakšiš dao joj je njen stariji kolega Jašar Ahmedovski kada je odsvirala njegovu numeru "Jagnje moje malo".

- Prvi honorar sam zaradila sa osam godina, kao muzičar. Svirala sam flautu u detinjstvu. Jašar Ahmedovski je došao kod nas kući na kafu. Divna je tada rekla: "Imam ćerku koja voli da svira tvoje pesme". Iz nekog čudnog i bizarnog razloga moja omiljena pesma tada je bila "Jagnje moje malo". Jašar nije verovao. Izašla sam iz sobe u pidžamici i odsvirala mu je. Čovek je počeo da plače. Kako je moja mama tada imala bednu novinarsku platu, nas je šokiralo kada je izvadio novčanicu od 500 maraka. Odmah smo otišle da razmenimo taj novac dok ga inflacija nije pojela - rekla je Jelena Karleuša u Informer podkastu. 

ATAImages/ A.A.
 

Drug je jurio bombom po školskom dvorištu

Inače, Jelena je bila poslednja generacija Titovih pionira, pa je imala čuvenu maramu. Međutim, bezbrižan početak školovanja prekinuo je rat i nemiri u državi. 

- Išla sam u najozloglašeniju osnovnu školu, a to je OŠ "Ivan Gundulić" kod Fontane. U toj školi do mog osmog razreda nekoliko dečaka je ubijeno u samom dvorištu. Bilo je to ratno vreme. Sećam se, postojao je dečak koji je svakodnevno donosio bombu kašikaru. Tom bombom je jurio samo devojčice koje su mu se svidele. Ja sam uvek bila simpatija problematičnih dečaka, tako da je uglavnom jurio za mnom. Ja bih iz nje izvukla osigurač, a on bi me plašio njome. Bila sam presrećna što je baš mene izabrao. Kasnije, kada bi zvonilo za početak časa, on bi vratio taj osigurač, tu žicu u kašikaru i stavio bi je u torbu. Vrlo brzo je u sedmom razredu ubijen.

- Čuvena je to škola, u nju smo išli Aleksandar Tijanić, Modelsice, Čeda Jovanović, Milan Veruović koji je važio za neverovatnog frajera od dva metra. Bila sam lepa devojčica i uglavnom nisam smela da izađem iz škole dok me ne sačeka interventna da bih mogla peške da odem do kuće. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Za vreme srednjoškolskih dana snimila je prvi album i to je izazvalo brojne probleme u školi. 

- Što se srednje škole tiče, išla sam u Zemunsku gimnaziju. Za razliku od predsednika Aleksandra Vučića, koji je u njoj bio najbolji đak, ja sam bila najveći problem. Već tada sam snimila prvi album i doživljavala sam da uveče budem u emisiji kod Minimaksa, a ujutru idem na nastavu. Prolazila sam pakao. Maltretirali su mi svi. Prošla sam kroz torturu sa razrednom. Tražila je mojoj Divni da se ošišam. Branila mi je i da nosim suknju i puštenu kosu. Škola je važila za elitnu, ali ispred ili iza škole je druga situacija. Doživela sam čak da me isprskaju suzavcem, a razredna je pokušavala da me vređa time da ja nisam za školu već za pevačice u pogrdnom smislu. 

Na njeno insistiranje, majka ju je ispisala iz gimnazije, nakon čega je u gostovanju kod Milovana Ilića Minimaksa okrivila direktora, a on potom dobio infarkt. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Odnos sa očuhom, maćehom i polubraćom

- Divna je posle razvoda bila u vezi sa Galetom iz grupe "Dobri momci", bio je baš super lik i on je uskočio kao jedna muška figura u mom životu, ali se nikada nisu venčali. Mi smo se super slagali, snimili smo i duet da bi mu pomogla. S druge strane, moj otac je specifičan, mislim da je svaka žena koja se udala za njega pogrešila. On je u oba braka po ceo dan na Adi u svom splavu, voli da ima svoj mir i da gleda u reku. Iz drugog braka ima dva sina, odlično se slažem sa svojom braćom po ocu, to su sjajni momci. Zovu se Ivan i Nikola, i zapravo su slika i prilika svoje majke, a ne oca. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike