Šeki Turković ima penziju od 30.000 dinara: Koprcam se nekako!

12.12.2023

09:59

0

Pevaču nije uvek lako

Šeki Turković ima penziju od 30.000 dinara: Koprcam se nekako!
Šeki Turković - Copyright A.A./ATAImages

Šeki Turković otkrio je da mu je penzija jako mala, a od pevanja ne odustaje.

- Otišao sam u penziju 2009. godine, dobio status umentika. Penzionisali su me, ali to je neka mala penzija od 30.000 dinara - rekao je Šeki i dodao:

- Vrlo je teško. Da mi nije još mikrofona, veruj mi, pitao bih se kako da preživim. Ali ja se nekako koprcam.

ATAImages/Antonio Ahel
Šeki Turković

 

Snimio je brojne pesme, a najeći hit mu je "Poslednji boem".

- Devedesetih godina sam bio među dva pevača u Jugoslaviji po broju tiraža i popularnosti, ali prokleti rat je učinio mnogo toga. Nisam se interesovao i trudio da odem na bilo koju stranu, ostao sam onaj čovek koji sam bio u bivšoj Jugi. Ponosan sam što sam pevač iz eks Jugoslavije. Moja popularnost je onda bila tu i tamo, sve je bilo zaboravljeno i koliko sam prodavao ploča, ma sve - izjavio je Turković.

- Ja sam čovek dobre duše, ali za sebe nisam valjao. Imao sam dobre saradnike, velike hitove i dan danas se moji hitovi slušaju i ja se time ponosim, ali to nije dovoljno. Čovek treba da bude uporan i da se bori za sebe, a ja to ne znam. Skromnost je moja vrlina, ali to nije dobro. Da sam malo bio uporniji... - zaključio je on za Grand.

ATAImages/ Antonio Ahel
Šeki Turković

 

Vozio kombi po Americi

Pevač je u jednom trenutku napustio Srbiju i otišao u Ameriku gde je bio dostavljač, a u medijima se pisalo kako je tamo vozio kamione, što je demantovao.

– Ma kakvi kamioni, to nije istina! Ja vozim mali kombi, vozim poštu tamo gdje živim. Odradim toliko da mi ne bude dosadno, a subotom pjevam, ponekad, ne baš stalno. Nekada dvije subote u mesecu, a nekada nijednu. Iskren sam cijelog života, u cijeloj mojoj karijeri, pa i sada - rekao je ranije Šeki.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike