Sećate li se Zlatka iz serije "Metla bez drške"? Svi su obožavali njegove avanture sa Duškom, a na ulici ga danas ne biste prepoznali!

12.12.2023

00:08

0

Ni likom ne podseća na dečaka kog smo svi gledali, a bavi se zanimljivim poslovima

Sećate li se Zlatka iz serije "Metla bez drške"? Svi su obožavali njegove avanture sa Duškom, a na ulici ga danas ne biste prepoznali!
Vladimir Marković kao Zlatko Lepšanović - Copyright Printscreen/YouTube/RTS

Serija "Metla bez drške" originalno je snimana u periodu od 1989. do 1994. godine, a pratila je avanture Zlatka Lepšanovića i njegovog druga Duška, ali i drugih likova koji su sa njima ukrstili puteve. 

Dečacima je uvek bila misterija prodavnica kućnih ljubimaca "Veselo majmunče", a gledali smo i njihove doživljaje sa roditeljima koji ih ne razumeju, kao i zaludnim komšijama. Danas, Zlatko se više ne bavi glumom, barem ne ispred kamera. 

Vladimir Marković je bio taj dečak kog smo svi voleli, a on danas izgleda potpuno drugačije, pa čak ni likom ne podseća na Zlatka. 

Do tinejdžerskog doba se bavio glumom i pevanjem, a onda se okrenuo crtanju stripova, u čemu je bio veoma uspešan. Završio je filmsku i televizijsku montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, režirao je spotove, a radio je i na raznim emisijama kao režiser i montažer. 

Muzici se vratio 2004. godine, pa je tako sve do 2013. radio sa mnogim hip-hop izvođačima. 

Iako se glumom više ne bavi ispred kamere, to i dalje čini tako što sinhronizuje crtane i igrane filmove. 

Printscreen/YouTube/RTS
Vladimir Marković kao Zlatko u seriji "Metla bez drške"

- Kao i svako dete glumac, nisam bio svestan šta radim i zašto, osim činjenice da je ideja o glumi u seriji jako zabavna. A pošto sam već bio ispred kamera većinu svog života, bio sam nesvesno profesionalan pa mi šest radnih sati nije palo previše teško. Glumom se nisam ozbiljnije bavio od završetka Metle, najpre zato što me ne zanima i zato što se nisam za to školovao. Ponekad se pojavim u nekoj sitnoj ulozi u reklamama, serijama i filmovima koje režiraju moje kolege sa studija, čisto radi obostrane zabave - rekao je svojevremeno Vladimir, koga mnogi znaju i pod nadimkom Looney.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike