Šijan prekršio zakon? Potez sa proslave povodom rođenja sina mogao bi da ga košta i slobode! (FOTO/VIDEO)

10.08.2021

19:34 >> 19:42

0

Iako to mnogi čine, prema Zakonu o javnom redu i miru upotreba vatrenog oružja, kao i imitacije, nije dozvoljena čak i kada se puca uvis

Šijan prekršio zakon? Potez sa proslave povodom rođenja sina mogao bi da ga košta i slobode! (FOTO/VIDEO)
Copyright Mirko Šijan ATAImages/Antonio Ahel

Mirko Šijan je rođenje sina ozbiljno proslavio – euforija ga je držala čitavog dana, a onda je slavlje trajalo do kasnih noćnih sati. U porodičnom domu u Surčinu okupilo se oko 150 najbližih, a pored Mirka – njegova majka Goca nije mogla da sakrije radost zbog prvog unuka.

Pročitajte još:

Kad se smrklo, novopečeni tata zapevao je čuvenu „Rodio se sin, mali gospodin”, a nedugo zatim se začuo i pucanj, te veliki hit Ljube Aličića „Muško mi se rodilo”. Sudeći po delovima slavlja koji su se našli kako na društvenim mrežama, tako i u medijima – ovo svakako nisu bile jedine pesme koje su se orile, kao ni pucnji.

Mirko Šijan Instagram screenshot

Celu noć se pucalo iz pištolja?

Pored raskošnog vatrometa, nekoliko puta tokom prethodne noći čuo se i koji pucanj, a iako je to nešto što se dešava na raznim proslavama – prema Zakonu o javnom redu i miru, upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena čak ni kada se puca uvis.

To se, naime, tretira kao prekršaj i kažnjava se visokim novčanim kaznama, ali i zatvorom. Ukoliko se puca iz vatrenog oružja, kao i imitacije istog, novčana kazna je od 100.000 do 150.000 dinara.

ATA Images/Antonio Ahel

ATA Images/Antonio Ahel

ATA Images/Antonio Ahel

Mirko Šijan. Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Printscreen Instagram/Bojanarodic

Danijela Rodić, Printscreen Instagram/ Missrodic

Zaprećena robija je od 30 do 60 dana, s time što je kazna zatvora sigurna ukoliko se delo izvrši u grupi od tri ili više lica.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike