Da je živ napunio bi 76 godina: Udovica Olivera Dragojevića otkrila koju noć sa suprugom i danas pamti

09.12.2023

00:20

0

Ne pominje ovaj datum

Da je živ napunio bi 76 godina: Udovica Olivera Dragojevića otkrila koju noć sa suprugom i danas pamti
Copyright Profimedia

Pokojni pevač i kantautor Oliver Dragojević rođen je 7. decembra 1947. godine u Splitu, koji je u mnogim svojim pesmama opevao. Jedan od najpopularanijih regionalnih pevača iza sebe je ostavio desetine hitova, najčešće romantičnih i ljubavnih tekstova, a preko 40 godina voleo je samo jednu ženu, svoju suprugu Vesnu

I pet godina nakon njegove smrti, Oliverova udovica ne može da se pomiri sa ovim gubitkom, a datum njegovog rođendana joj posebno teško pada. 

- Mi kod kuće uopšte ne pričamo o tome. Svi znamo da mu je rođendan, niko ni "a", ni jednu reč. Svako to drži u sebi, uopšte ne spominjemo, nekako nam je lakše - rekla je Vesna.

Profimedia
 

Kako je se njegove pesme i danas slušaju, svakodnevno nailazi na njegovu muziku.

- Uđem u prodavnicu, on svira, prođem pored kafića pa ga čujem, jednostavno, ne mogu da se toga oslobodim. I mislim da moram da prestanem da razmišljam šta bi bilo - kad bi bilo, šta smo mogli. Mislim da smo sve napravili kako treba - rekla je.

Posebno pamti jednu noć sa suprugom.

- On i ja sami na Kornatima, na našem brodu, jer mi smo 20 godina živeli na brodu. Mrak, nema meseca, samo ostrva, nema struje, sve crno, on i ja sami na brodu. Upalila sam dve sveće da se barem vidimo. Samo vidimo zvezde. Ta noć mi je ostala za celi život - ispričala je. 

S obzirom na to da je zbog posla često putovao, propušteno vreme sa sinovima nadoknadio je sa unucima.

Profimedia
 

- Malo je bio s decom pa je valjda hteo da bude više sa unucima. Oni su skakali po njemu, po glavi, po ramenima, penjali se na njega - ispričala je. 

Vesna dodaje i da je Oliver bio popustljiviji roditelj, pa je ona morala biti veći autoritet.

- Da Oliver vidi da oni čuvaju decu, da znaju da promene pelene, da daju deci da jedu, ja ne znam šta bi on rekao. Oni su za porodicu pravi ljudi, takvi sam i htela da budu - zaključila je za "24sata.hr".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike