Robert de Niro ostaje bez 1,2 miliona dolara: Izgubio na sudu od bivše asistentkinje, evo i zašto!

10.11.2023

11:20

0

Ovo nije prvi put da su oni na sudu

Robert de Niro ostaje bez 1,2 miliona dolara: Izgubio na sudu od bivše asistentkinje, evo i zašto!
Robert de Niro - Copyright Profimedia

Glumac Robert de Niro izgubio je na sudu po tužbi bivše asistentkinje Grejem Čejs Robinson, a njegova kompanija će morati da plati 1,2 miliona dolara. Ipak, kako se navodi, glumac nije lično odgovoran, već njegova kompanija.

Suđenje je trajalo osam dana, a porotnici su morali da donesu odluku.

Grejem Čejs Robinson (41) optužila je De Nira i njegovu kompaniju za zlostavljanje na radnom mestu dok je radila za njega od 2008. do 2019, kada je dala otkaz tvrdeći da ju je izložio seksualno neprimerenom ponašanju.

Profimedia
Grejem Čejs Robinson

Tražila je 12 miliona dolara odštete za emocionalni stres i povredu ugleda, navodeći da je ostala bez posla i da nije mogla da se oporavi od traume.

Odluka je doneta nakon šest sati većanja. Odbačena je tužba koju je glumac podneo protiv Robinsonove tražeći šest miliona dolara odštete. 

Porota je produkcijsku kuću "Canal Productions" proglasila odgovornom za polnu diskriminaciju i povredu na poslu, pa je Robinsonovoj dodelila tačno 1,264 miliona dolara odštete prema dve tačke optužnice. Ona je potpuno oslobođena optužbi i nije proglašena krivom ni po jednoj optužbi podnetoj protiv nje.

Profimedia
Robert de Niro

Kako je rekao njegov advokat, smatra da su joj porotnicidodelili ovu sumu na račun odštete jer su izračunali da je toliko novca izgubila otkako nije radila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike