"Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac": Džoni Dep na meti kritika zbog dobijanja nagrade

14.08.2021

14:52 >> 14:55

0

Autor: Marija Mitić

Ženki deo španskog Udruženja filmskih stvaralaca negativno je reagovao na to što će glumcu biti uručena glavna nagrada Donostia na Filmskom festivalu u Sa

"Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac": Džoni Dep na meti kritika zbog dobijanja nagrade
Copyright Džoni Dep Profimedia

Ženki deo španskog Udruženja filmskih stvaralaca negativno je reagovao na to što će Džoniju Depu biti uručena glavna nagrada “Donostia” na Filmskom festivalu u San Sebastijanu.

Kristina Andreu, predsednica španskog Udruženja ženskih filmskih stvaralaca i audiovizuelnih medija, rekla je za “Associated Press” da je “veoma iznenađena” odlukom festivala da Depa počasti svojom glavnom nagradom i pored svih njegovih pravnih problema sa bivšom suprugom Amber Herd, koja ga je ranije optužila za nasilje u porodici, piše people.com.

Džoni Dep, Foto: Profimedia

– Ovo veoma loše govori o festivalu i njegovom rukovodstvu i prenosi užasnu poruku javnosti: ‘Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac’ – rekla je Andreu za AP, i dodala da njeno udruženje, koje ima bliske veze sa festivalom, “proučava sledeće korake”.

Čelni ljudi ovog filmskog festivala najavili su da će Džoniju Depu biti uručena nagrada “Donostia” koja inače odaje počast životnim dostignućima na filmu. Oni su opisali glumca kao “jednog od najtalentovanijih i najraznovrsnijih glumaca savremene kinematografije“, a nagrada će mu, ukoliko ne dođe do promene, biti uručena 22. septembra.

Inače, iako je glumac negirao sve optužbe bivše supruge Amber, ovaj skandal koštao ga je dobrog dela karijere.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike