Maja Nikolić je u velikoj finansijskoj krizi zbog korone: Jedva sam živa! Uskoro neću imati ni za hleb

19.12.2020

11:00 >> 12:58

0

Pevačica je poručila da nije među umetnicima koji su dobili pomoć od države, te da jedva izlazi na kraj

Maja Nikolić je u velikoj finansijskoj krizi zbog korone: Jedva sam živa! Uskoro neću imati ni za hleb
Copyright ATAImages/ M. M.

Muzička industrija najviše je pogođena pandemijom koronavirusa, jer je samo njima potpuno obustavljen rad, te je mnogima isplaćeno 90.000 dinara pomoći na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od države zatražila novčanu pomoć.

Međutim, mnogi pevači ćute iako deset meseci ne rade uopšte, ali je Maja Nikolić odlučila javno da kaže da je u velikoj krizi.

pročitajte još

– Imam dva sina, cifru ne bih komentarisala od koliko novca živim. Neka svako razmisli koliko košta pomagati sinu od 22 godine, koji radi i završava fakultet i sinu od 14 godina, koji živi sa mnom. To zna svaka prosečna srpska porodica koliko košta život. Inforstan, grejanje, telefoni i ostali računi su oko 300 evra. Neću da se gađam sa ciframa, ali sam jedva živa – apelovala je pevačica u izjavi za Telegraf.rs, a zatim pomenula pomoć koju su dobile neke njene kolege.

– Ja nisam dobila 90.000 i hvala državi, hvala što podržavaju našu profesiju. Ja ću izdržati, ali mi je krivo jer moj bend, moji muzičari koji rade za 50 evra, i sa tim hrane porodice, nemaju od čega da žive. Naša profesija je ugašena, 99 odsto je dobro jer će šund i kič otići, a šta ćemo mi umetnici koji znamo da pevamo… Ja kada prođe korona, neću imati za hleb. Nemam nikakva primanja već godinu i po dana, živim od šteka – ogorčeno je poručila Maja, a zatim otkrila koliko je dobila novca u vidu pomoći.

– Moj sin i ja smo dobili po sto evra od države i to je sve. Država treba da oslobodi sve ljude plaćanja svih računa dok traje korona: infostana, struje, kablovske itd. Ti računi su najveći jer ništa ne zarađujemo, to se radi u zemljama na zapadu. Samo kod nas se i dalje plaćaju – zaključila je Maja.

Dragiša Golubović, predsednik Semusa, potvrdio je o kojim umetnicima je reč koji su dobili finansijsku podršku.

– Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima. Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti – rekao je za Kurir.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike