"Seljačko dete, bili su sirotinja": Stojine komšije iz Perleza otkrile kakva je pevačica privatno

14.10.2023

17:35

0

Vratila se u rodni kraj

"Seljačko dete, bili su sirotinja": Stojine komšije iz Perleza otkrile kakva je pevačica privatno
Stojanka Novaković - Stoja - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Stojanka Novaković Stoja odrasla je u malom vojvođanskom mestu Perlez, a posle mnogo godina života u velikim gradovima i putovanju po svetu, pevačica se vratila u rodno mesto. 

Njeni meštani imaju samo reči hvale za svoju sugrađanku, a kažu da je ljubav prema muzici gajila i u mladosti.

- Kao mlada volela je da peva. Njen taj prvi muž sa kojim ima sina je nastradao i sve, ali ona se posle, ne znam, da l' se udavala, ali srećna je sada. Ima sina, ima unučiće, ima svoju kuću, ja nemam šta loše da kažem - kaže meštanka sela za emisiju "Metar moga sela" i dodaje:

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Sve najlepše, jedna dobra žena jedna domaćica koja ima kuću, koja održava sve. Ona je odlučila ovde da živi, ima svoju bašticu, kuću, šta da vam kažem jedna prava domaćica.

Kako tvrde stanovnici Perleza, Stoja je vrlo prizemna.

- Ona se ponaša sasvim normalno, niko ne bi rekao da je poznata pevačica. Stoja na televiziji i Stoja u prodavnici, sve normalno - kaže meštanka Perleza.

Jedna komšinica je pamti kao devojčicu, ali i njenu porodicu. 

- Ona je iz mog komšiluka, jednu ulicu samo iza, malo je ona mlađa od mene. Kao devojčicu je znam, šta da vam kažem, sirotinja kao i svi ostali što su bili siromašni. Pogotovo što je muž umro, ostalo malo dete, ona nigde nije radila. Izborila se sama svojim radom. Pesmom. Ima glas na oca - kaže ova meštanka i dodaje:

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Tu je odrasla, tu je živela, a onaj kraj gde je ona odabrala tu je kanal Dunav-Tisa-Dunav i tu je njena kuća izlazila i ona je to jako lepo napravila. Ona se izborila, pa posle i brat njen, a roditelji su joj pomrli. Posle se ona udala pa je na ovoj strani bila, al znamo se, znam joj i roditelje, znam joj i babu i dedu i sve joj znam.

Inače, Stojin suprug preminuo je ubrzo nakon rođenja sina, a muke samohrane majke dodatno je povećala njegova porodica koja više nije želela da čuje za snaju. 

- Seljačko dete, nije prepotentna. Takva je, svi je vole, što je ne bi voleli kada je naša, iz našeg mesta. Meni je lično drago što je napravila uspeh, neka se probila, neka je ostvarila neki svoj san verovatno taj u pesmi, ali da li je ostalo, to ne znam.

Komšije je najčešće sreću u prodavnici gde se svima uredno javi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike