U jednoj epizodi su svi glumci imali isto prezime: Ove neverovatne činjenice o "Prijateljima" niste znali!

18.08.2021

06:15 >> 08:56

0

Ovaj sitkom je neverovatno popularan već decenijama, a čak i danas se otkrivaju stvari koje mnogi nisu znali

U jednoj epizodi su svi glumci imali isto prezime: Ove neverovatne činjenice o "Prijateljima" niste znali!
Copyright Profimedia

Serija “Friends” (Prijatelji) postala je globalni fenomen koja čak i danas, 27 godina od premijere prve epizode, ne gubi na popularnosti. Nedavno je objavljen dugo očekivani “Friends – The reunion” odnosno specijalna epizoda pod nazivom “The One Where They Get Back Together” u kojoj su se okupili glavni glumci, ali i oni sporedni koji su obeležili ovaj neverovatan sitkom, a sve u znak zahvalnosti neverovatnim fanovima koji bez prestanka gledaju seriju.

“Prijatelji” su verovatno jedna od najpopularnijih humorističkih serija svih vremena, a posebno je obeležila 90-te godine prošlog veka. U originalu se serija emitovala od 22. septembra 1994. godine do 22. maja 2004. godine, a replike iz iste se sa istim žarom i danas koriste u svakodnevnom govoru.

Profimedia

Glavnu glumačku postavu činili su Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Dejvid Švimer, Metju Peri i Met Leblank. Ovih šestoro ljudi, koji žive na Menhetnu, prikazali su živote ljudi u njihovim 20-im i 30-im godinama, a iz epizode u epizodu učili smo o vrednosti prijateljstva, ljubavi i svega onoga što čini život. Međutim, iako možda znate svaku epizodu, sigurno je da neke zanimljive činjenice o seriji ne znate.

1. ULOGA REJČEL GRIN JE PRVOBITNO PONUĐENA KORTNI KOKS

Pre samog početka snimanja serije, glumica Kortni Koks, koja je tumačila lik genijalne Monike Geler, bila je poznata javnosti i možda najpopularnija od cele šestorke. Producenti serije su zamislili da ona igra lik Rejčel Grin, ali ona nije bila oduševljena time, već je izuzetno bila zainteresovana za lik Monike. Na kraju su se i oni složili sa tim, a uloga Rejčel pala je u ruke Dženifer Aniston. I čini se da niko ne bi voleo da je bilo drugačije.

2. NEKOLIKO PUTA JE MENJAN NAZIV SERIJE

Pre početka emitovanja, kreatori serije Dejvid Krejn i Marta Kaufman nisu mogli da se odluče kako bi se ona zvala. Prvobitno je trebalo da naziv bude “Insomnia Cafe”, a umesto romanse Rejčel i Rosa, planirano je da ljubavni par budu Džoi i Monika. Nakon toga je naziv serije bio “Friends like us”, zatim “Across the Hall”, a onda i “Six of One”. Na kraju su ipak odlučili da serija ponese naziv po kom se i proslavila.

3. DŽENIFER ANISTON NIJE TREBALO DA TUMAČI LIK REJČEL

Kao što su Kortni Koks planirali za drugačiju ulogu, tako i Dženifer Aniston zamalo da ostane uloge koja joj je donela planetarnu slavu i epitet jedne od najlepših glumica Holivuda. Zapravo je ulogu Rejčel trebalo da igra glumica Tea Leoni, ali ju je ona odbila zbog drugog projekta.

4. FIBINA TRUDNOĆA U SERIJI JE BILA STVARNA

Kao što je dobro poznato, Fibi Bufe je u četvrtoj sezoni ostala trudna, tačnije bila je surogat majka svom bratu i njegovoj ženi, kada je nosila trojke. Međutim, to nije bilo toliko planirano koliko su producenti serije morali da improvizuju. Naime, Lisa Kudrou je 1997. godine zatrudnela, te su producenti, s obzirom na to da je njen lik luckast kakav jeste, odlučili da ona i u seriji bude trudna.

,,Friends” screenshot

5. SVI GLUMCI SU UVEK PREGOVARALI ZAJEDNO

Kao što je već dobro poznato, glumačka ekipa je na setu postala veoma bliska, pa osim što su glumili prijatelje, oni su to postali i ostali i u stvarnom životu. Zato su doneli odluku da niko od njih neće biti više plaćen od onog drugog, pa su uvek pregovarali zajedno. U prvoj sezoni je svaki član ekipe zarađivao 22.000 dolara. Godine 1997. je svako od njih zahtevao da bude plaćen 100.000 dolara po epizodi, s obzirom na to da je serija bila tada izuzetno popularna. Međutim, najviše su bili plaćeni u poslednjoj sezoni, kada su postavili rekord jer su po epizodi bili plaćeni, svako od njih šestoro, po čak milion dolara.

6. BRUS VILIS SE POJAVIO U SERIJI ZBOG OPKLADE, DŽULIJA ROBERTS JE ZA METJUA PERIJA IMALA TEŽAK ZADATAK

Dobro je poznato da su kroz seriju “Prijatelji” prošla velika glumačka imena. Ris Viterspun, Kristina Aplgejt, Džulija Roberts, Bred Pit, Džordž Kluni, Brus Vilis su samo neka od njih. Međutim, upravo za Brusa i Džuliju je zanimljiva priča kako su oni došli da igraju u seriji, a za oboje je bio zaslužan Metju Peri, koji je tumačio lik Čendlera Binga.

Naime, Brus Vilis i Metju Peri su zajedno igrali u jednom filmu, a tada je pala i opklada. Metju se kladio sa Brusom da će njihov film biti na prvom mestu na bioskopskim blagajnama već prvog vikenda, što je Brus osporio. Kako se to i desilo, Brus je morao da se pojavi u seriji, a kao krajnji cilj opklade, svu zaradu od igranja u seriji morao je da donira u dobrotvorne svrhe.

Kada je Džulija Roberts u pitanju, njoj je Metju poslao poruku kako bi je pitao da se pojavi u seriji. Ona mu je odgovorila sledeće: “Napiši mi naučni članak o kvantnoj fizici i ja ću to uraditi”. Metju je napisao članak i poslao joj ga sutradan, a ostalo je istorija.

7. U JEDNOJ EPIZODI SU SVI GLUMCI IMALI ISTO PREZIME

Iako ovo možda zvuči čudno, i to se desilo. Naime, u epizodi “The One After Vegas” koja je bila prikazana u šestoj sezoni, u najavnoj špici je svako od glumaca, pored svog prezimena, imao još jedno – “Arket”. Razlog tome je ubrzo i otkriven. U pitanju je bila interna šala, a razlog tome je bio što se glumica Kortni Koks, pred početak snimanja šeste sezone, udala za kolegu glumca Dejvida Arketa, te su na taj način svi želeli da proslave njenu udaju.

Profimedia

8. MET LEBLANK PRIČA TEČNO FRANCUSKI (ZA RAZLIKU OD DŽOIJA)

Fanovi serije sigurno dobro znaju epizodu kada Fibi Bufe uči Džoija Tribijanija francuski jezik, što mu je bilo potrebno zbog uloge koju je želeo. Međutim, njemu to nije pošlo za rukom, Fibi se jako nervirala, a fanovi su plakali od smeha. Ali stvarnost je malo drugačija. U privatnom životu, glumac Met Leblank tečno govori francuski jezik zahvaljujući njegovom ocu Kanađaninu kome je to maternji jezik.

PROČITAJTE JOŠ

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike