Tri godine od smrti Bore Drljače! Era Ojdanić se slomio, otkrio da li je u kontaktu sa decom folkera i kada mu jako nedostaje: Ostao sam sam

11.10.2023

08:30

0

Pevač se poslednjih dana posebno prisetio svog kolege i prijatelja

Tri godine od smrti Bore Drljače! Era Ojdanić se slomio, otkrio da li je u kontaktu sa decom folkera i kada mu jako nedostaje: Ostao sam sam
Era Ojdanić i Bora Drljača - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Na današnji dan pre tri godine preminuo je legendarni pevač narodne muzike Bora Drljača. Njegove brojne kolege ispratile su ga na večni počinak, a jedan od onih kojima je Borina smrt najteže pala je svakako Era Ojdanić.

Bora i Era su, osim što su bili dobre kolege, privatno bili i veliki prijatelji. Folker je u izjavi za 24sedam istakao da ne može da poveruje da je već prošlo tri godine od smrti njegovog prijatelja.

- Ne mogu ni da verujem da je prošlo tri godine od smrti mog dragog prijatelja, kolege, druga - rekao je Era. 

ATAImages/ Stefan Tomašević
Era Ojdanić i Bora Drljača

Era je i ranije pričao o tome da sa Borinom decom nije u kontaktu otkako je pevač preminuo, a situacija je tu ostala nepromenjena.

- Niko me nije obavestio da je godišnjica, ne znam da li sam se sa njegovom decom sreo ili nisam, me mogu da setim. A žao mi je zbog toga. Danas imam već planirana neka snimanja i žao mi je što neću moći da odem na groblje, ali kad mi vreme dozvoli, otići ću sam da upalim sveću i odnesem cveće - kaže Era.

Ovih dana se, kaže Era, posebno prisećao svog velikog prijatelja.

ATAImages/ Antonio Ahel
Bora Drljača

- Ovih dana sam radio mnogo veselja, ovih narodnih, i te vašare i setim se njega, pevao sam i njegov repertoar i uvek ga rado pomenem. Nikada, dok sam živ, ga neću zaboraviti kao prijatelja i kolegu. On je takav lik bio, čovek iz naroda i za narod i znam koliko su ga voleli. I kad god ga pominjem, uvek kažem "Što bi rekao moj Bora: 'Nema jačeg od Bore". Najviše mi nedostaje kad su neke emisije i neka snimanja, retko ko može da mi parira da napravimo dobar šou i da bude narodu simpatično - rekao je Era, a na kraju se slomio:

- Eto, ostao sam sam, ali uvek ga se rado setim.

ATAImages/Antonio Ahel
Era Ojdanić

Podsetimo, Bora je preminuo 11. oktobra u 80 godini, nakon duge i teške bolesti. On se, naime, borio sa bolešću raka debelog creva, a u mesecima pred smrt je više puta bio u bolnici i na operacijama. Pored karcinoma, imao je i tromb u blizini srca.

No, on je smatrao da o bolesti ne treba da priča u javnosti, jer je njegov posao bio da zabavlja publiku, a tako je bilo do poslednjeg dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike