Tristan Tompson dobio starateljstvo nad bolesnim bratom: Posle majčine smrti, sam će se brinuti o njemu (FOTO)

21.09.2023 | 23:20

Autor: Milica Gudžulić

Mladiću je, zbog svega sa čim se bori, potrebna dvadesetčetvoročasovna pomoć

Copyright Profimedia

Košarkašu Tristanu Tompsonu dato je privremeno starateljstvo nad bratom Amarijem posle smrti majke Andree, koja je do samog kraja života vodila brigu o njemu. Sud je u sredu sportisti dao „jednaka prava kao što bi i roditelj imao", prenosi „People". On će sada biti odgovoran za mladića od 17 godina, kom je zbog svega sa čime se bori potrebna dvadesetčetvoročasovna pomoć.

On, između ostalog, ima i epilepsiju. Posle porodične tragedije, zajedno je s bratom izvesno vreme proveo i kod kuće njegove nekadašnje izabranice, Kloi Kardašijan, koja s njim takođe neguje dobar odnos, a kaže i da ga njen sin obožava. POGLEDAJ GALERIJU

Tompson, takođe, sada može i da raspolaže finansijama koje bratu sleduju, imovinom, da ga upisuje i vodi i na vanškolske aktivnosti, putuje sa njim kako po Americi, tako i preko, te donosi i razne druge odluke umesto njega.

Sud je, naime, procenio da Tristan zadovoljava sve uslove i zato mu je ovo starateljstvo i dato.

Iz dokumenata koje su pomenuti mediji dobili na uvid, ističe se kako je sportista naglasio da njihov otac Trevor nije prisutan u životu njegovog brata još od 2014. godine, a i on je, inače, mogao da dobije starateljstvo nad njim posle Andreine smrti. To se, pak, nije dogodilo iz očiglednih razloga.

Tristan Tompson s bratom Amarijem, Profimedia
 

Podsetimo, Andrea je preminula 5. januara tekuće godine, pa je Tristan s nekadašnjom devojkom i majkom njegovo dvoje dece, Kloi, otputovao za Toronto kod svoje porodice. Sa njom, inače, njih dvojica su onda živeli pošto je košarkaševa kuća bila pogođena vremenskim neprilikama.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam