Sergeju Trifunoviću zabranjen ulazak u Hrvatsku i zemlje Evropske Unije: Zbog bahatog ponašanja, za glumca stigla još jedna kazna

10.09.2023

13:21

0

Saopštenje je došlo iz policijske uprave

Sergeju Trifunoviću zabranjen ulazak u Hrvatsku i zemlje Evropske Unije: Zbog bahatog ponašanja, za glumca stigla još jedna kazna
Sergej Trifunović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Sergeju Trifunoviću je zabranjen ulazak u Hrvatsku, nakon skandala koji se desio, ali ne samo to - ne može da uđe ni u jednu zemlju Evropske Unije, kao ni u tri države EFTA - Island, Lihtenštajn i Norvešku.

Ovo je saopšteno na zvaničnom sajtu Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

- Podstaknuti javnom objavom na društvenoj mreži koja je prepuna netačnih informacija, ali i uvredljivih i pogrdnih reči za policijske službenike, dužni smo javnost obavestimo o tačnim informacijama i činjenicama vezanim uz naše postupanje.

Milos Tesic/ATAImages.
Sergej Trifunović

U protekla dva dana muškarac je svojim ponašanjem na području Splita ostvario pet prekršaja. Nakon poziva građana i zatražene intervencije na plaži Kašjuni zbog počinjenja prekršaja iz čl.30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškaraca ničim izazvan vređa policajce na način koji nije primeren za javnu objavu.

Vrlo brzo nakon završetka ovog postupka, u subotu na području Splita, muškarac je ponovno ostvario obeležja prekršaja iz čl. 30. Sedećeg dana 09. septembra 2023. na društvenoj mreži remetio javni red i mir, objavom i isticanjem teksta neprimerenog sadržaja. Uz izrugivanje ujedno je omalovažio i rad zaštitara koji, angažovani od strane Grada Splita, svakodnevno, u noćnim satima vrše službu kako bi građanima Splita a posebno stare gradske jezgre omogućili nesmetano funkcioniranje i noćni mir. Upornost je iskazao i dok je u objavi ispod teksta nastavio s vređanjem i omalovažavanjem službene osobe, uprkost činjenici što je prethodnog dana, 08. septembra 2023. kažnjen zbog istog prekršaja.

ATAImages/ Antonio Ahel
Sergej Trifunović

Zbog počinjenja opisanih prekršaja izrečene su mu novčane kazne skladno zakonu. Postupanje policijskih službenika celo vreme je bilo profesionalno i zakonito, a izrečene kazne nisu harač već su to kazne određene zakonima Republike Hrvatske - piše u saopštenju.

Kako se dalje, on je proteran sa prostora Evropske Unije, i zabranjen mu je ulazak u zemlje EU u trajanju od godinu dana.

Da podsetimo, glumac Sergej Trifunović kažnjen je pred Opšinskim prekršajnim sudom u Splitu sa 500 evra zbog držanja psa bez nadzora i navodnog vređanja policijskih službenika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike