Anđelina Džoli otvorila Instagram: Prvu objavu posvetila devojčici iz Avganistana i već je prate milioni!

21.08.2021

06:15 >> 14:05

0

Pismo tinejdžerke privuklo je ogromnu pažnju javnosti, a poznata glumica osmislila je i plan kako da joj pomogne, kao i njenom narodu

Anđelina Džoli otvorila Instagram: Prvu objavu posvetila devojčici iz Avganistana i već je prate milioni!
Copyright Anđelina Džoli Profimedia

Anđelina Džoli zvanično se pridružila instagramerima, otvorivši profil na ovoj društvenoj mreži 20. avgusta. Međutim, umesto kakvog selfija, detalja iz privatnog života ili samo pozdrava u kom bi objasnila „kako je i ona tu”, što su mnogi pre nje uradili – Endži je odmah prešla na stvar. Svoju prvu objavu je posvetila devojčici iz Avganistana, a milioni koji je već prate bili su i te kako zaintrigirani.

Pokazavši pismo nepoznate tinejdžerke, pružila je brojnim „foloverima” i linkove koje mogu da posete ukoliko su u mogućnosti da pruže bilo kakvu vrstu pomoći trenutno ugroženima od strane talibana.

Pročitajte još:

– Ljudi tamo već munjevitom brzinom gube mogućnost da se slobodno oglase, pa sam zato došla na Intagram da podelim priče onih koji se sada bore za osnovna prava – poručila je Džolijeva, pa prepustila fanovima pismo nesrećne mlade devojke.

Srušili su naše snove

– Imali smo mi prava, ali onda su došli oni. Svi ih se plašimo, srušili su nam sve snove. Ne smemo nigde ni da mrdnemo. Škola, posao… Nema od toga ništa. Neki kažu kako su se promenili, ali ja ne mislim tako. Prošlost im je teška. A mi, živimo kao zatvorenici – pisalo je u pismu.

Džolijeva se zatim u svojoj objavi osvrnula na put do avganistanske granice (kao ambasador dobre volje Visokog komesarijata UN za izbeglice), dve nedelje pre strašnog 11. septembra 2001. godine, pa istakla koliko je ovo što se dešava sada posebno tužno.

– Toliko je vremena potrošeno, novca, prolivno krvi, samo da bi došlo do ovoga? Nemoguće mi je da to razumem i verujem da nisam jedina. Muka mi je, zaista, kad gledam kako te ljude tretiraju. S druge strane, toliko sa žena upoznala koje ne samo da su maštale o tome da budu obrazovane, nego su se i borile za to. Šta bi oni sve mogli da urade samo kada bi im dali potreban alat i poštovanje – pisala je, pa pozvala sve koji mogu, da pomognu, upućujući na linkove koje je istakla na svom Instagram profilu.

– I nastaviću da pronalazim načine da pomognem. Nadam se da ćete mi se pridružiti – zaključila je glumica.

Anđelina Džoli Instagram screenshot /angelinajolie

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike