Aleksandar Vučić o zabrani Bregoviću da uđe u Moldaviju: Da budem iskren, razlozi su čudni

22.08.2023

10:35

0

Predsednik se oglasio iz Atine

Aleksandar Vučić o zabrani Bregoviću da uđe u Moldaviju: Da budem iskren, razlozi su čudni
Goran Bregović i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić ATAImages/A.A.

Muzičaru Goranu Bregoviću zabranjen je bio ulazak u Moldaviju 20. avgusta kako bi učestvovao na „Guitar Music Festival-a", a ovaj skandal komentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se trenutno nalazi u Atini, a gde se susreo sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Vučić je o zabrani ulaska Bregovića u Moldaviju priznao da je začuđen, s obzirom na to da je reč o prijateljskim državama.

Profimedia
Goran Bregović

 - Nisam imao prilike da razgovaram sa gospođom Sandu oko zabrane ulaska pojedinim građanima Srbije, uz vrlo čudne razloge da budem sasvim iskren. Kada sam video da nekom u moldavskoj javnosti smeta što Bregović peva pesmu pod nazivom "Kalašnjikov", onda stanete i pitate se šta je ljudi ovo. Kao da slušam neke u Beogradu. Onda razumete da su to takve gluposti koje dolaze sa društvenih mreža. Ja ne verujem da je moguće da jedna država reaguje na takav način. Verujem da ćemo imati priliku da o tome razgovaramo sa našim moldavskim prijateljima i da takve stvari rešavamo u budućnosti - naveo je predsednik u obraćanju iz Atine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike