Milić Vukašinović izašao iz bolnice! Pred njim je mesec i po dana oporavka: Posle moram i drugu nogu da operišem!

02.08.2023

17:15

0

Roker je, takođe, posle čitave drame rešio da promeni svoj život iz korena

Milić Vukašinović izašao iz bolnice! Pred njim je mesec i po dana oporavka: Posle moram i drugu nogu da operišem!
Milić Vukašinović - Copyright ATAImages/ G.A.

Milić Vukašinović je protekle nedelje umnogome zabrinuo svoje fanove pošto je, kako se ubrzo bilo saznalo, morao da prekine svoj odmor i potraži hitnu lekarsku pomoć zbog jakih bolova u levoj nozi. Tada, upućen je na Urgentni centar, a onda mu je bila zakazana i operacija jer je u pitanju bila aneurizma, a ne masno tkivo, kako je isprva sam veorao da jeste.

Posle teškog zahvata, roker je pušten iz bolnice i na kućnom je lečenju, a za jedne domaće medije istakao je da će kroz mesec i po dana da se pozabavi i problemima koje ima s desnom nogom.  

Milić Vukašinović, ATAImages/Milan Maričić
 

- Vrlo teška operacija, trajalo je dva sata, promenili su mi venu na levoj nozi, bilo je komplikovano. Celu butinu su mi izrezali da bi izvadili aneurizmu koja je bila uvećana pet puta i ugradili su mi veštačku venu. Aneurizma, kada pukne, umirete za dva minuta, a meni je pretila opasnost da će mi amputirati nogu, sreća pa su mi spasili život. Prijatelji su mi obezbedili najbolje doktore – počeo je on, a onda i nastavio:

- Odjednom je počela da me boli noga od kolena do stopala, to je bilo 15 dana maltene neizdrživih bolova. Nisam znao šta je, ali sam bio siguran da ima veze sa krvnim sudovima. Imao sam oteklinu na butini za koju sam mislio da je masno tkivo, to sam imao više od pola godine. Žena me je molila da idemo na ultrazvuk i otišli smo na kraju jer je bolelo i bilo je tvrdo... Doktor kada je video, zaprepašćen me je pitao kako sam mogao da pomislim da je reč o masnom tkivu i odmah me je poslao u Urgentni centar da zakažem operaciju. Tamo su me stavili na skener, pa su videli da i druga noga ima četiri aneurizme, koje sreća, nisu toliko kritične.

Milić Vukašinović s izabranicom, Instagram screenshot/vukasinovic_milic
 

Milić smatra i kako su cigarete glavni uzrok njegovog zdravstvenog problema.

„Ko mi je kriv što sam pušio od jedanaeste..."

- Bolelo me je sve jer su se nervi uklještili, bili su skroz zgnječeni i sada me boli cela noga. Oporavak će trajati mesec do mesec i po dana, dok se ne sanira ova desna noga, a posle moram da operišem i drugu. Trpim i šta da radim. Ko mi je kriv što sam toliko pušio od jedanaeste godine. To je glavni razlog, nikotin stvara naslage u krvnim sudovima i oštećuje ih - objašnjavao je on, koji je sada rešio da i taj porok „batali".

- Cigare sam ostavio momentalno, pitaju me da li kriziram, kažem im ne jer samo zamislim sebe sa amputiranom nogom i istog trenutka zamrzim cigarete i ne želim da čujem reč o njima. Nismo bacili pepeljare, žena puši. Počela je da se krije od mene, izlazi na terasu da bi meni bilo lakše, ali sam joj rekao da to ne radi - kazao je, pa zaključio rečima:

„To se zove jak karakter!"

- I od alkohola sam se lečio, ne pijem i, evo, upravo gledam u bife sa flašama pića i nemam problem sa tim. Kod mene nema te vezanosti, kada nešto odlučim to je gotovo. To se zove jak karakter. Ako hoćeš da budeš invalid, onda budi budala. Sada ću više vremena imati da sviram, samo da zalečim ovo jer me toliko boli da ne mogu da razmišljam ni o čemu. Pijem dosta lekova i samo dok spavam ne osećam bol.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike