Kad su mojoj pokojnoj ćerki uzeli decu, bilo je grozno! Ispovest Milića Vukašinovića: Otac želi da ih vrati iz doma, ali je on narkoman

10.05.2021

11:56 >> 12:39

0

Deca su već šest godina u Kinder selu, objašnjava roker za 24sedam, a zatim je opisao kako izgleda kada ih on poseti i zašto dečaci nisu hteli da se vrate

Kad su mojoj pokojnoj ćerki uzeli decu, bilo je grozno! Ispovest Milića Vukašinovića: Otac želi da ih vrati iz doma, ali je on narkoman
Copyright Milić Vukašinović ATAImages/Antonio Ahel

Milić Vukašinović teško je podneo to što su deca njegove pokojne ćerke, Maje Avdibegović, završila u domu još pre šest godina.

Dečaci su sada četvrti i sedmi razred osnovne škole, a kada je još rokerova naslednica želela da ih vrati kući, deca su se tome protivila. On se uvek trudio da ih koliko-toliko redovno posećuje, sve do pandemije koronavirusa, kada je to postalo mnogo teško. Svakako, često su u kontaktu i, kako naglašava za 24sedam, njima tamo ništa ne fali i izrastaju u dobre momke.

– Oni su šest godina tamo. To se zove „Kinder selo”. Neki Nemac je uložio pare i to je predivno napravljeno. Ima više kuća – rekao je Milić na početku razgovora za 24sedam, pa objasnio kakva je procedura, kada je reč o posetama.

Pročitajte još:

– Ne toliko često, jednom u dva meseca uspem da odem. Sada, kako je ovaj kovid, nikako ne mogu da ih vidim. Otkako je ova pandemija zavladala ne može ni da se uđe tamo. Nego, inače, kad je bilo sve normalno… Koliko traje pandemija, toliko ih nisam video! Niti može da se uđe tamo, niti da se priđe. Niti ja mogu tako da putujem, meni je 71. godina. Imam broj od te glavne vaspitačice i pozovem, čujemo se, ona mi ispriča šta ima, da njima telefonom i tako. Čujemo se mi. Jedino viđanje je problem, ali inače se čujemo. Oni mene obožavaju – tvrdi „doktor za rokenrol”, uzimajući ga emocije pod svoje dok priča o unucima.

On je ispričao kako su izgledala njihova viđanja pre pandemije, pa dodaje da se ne zadržava dugo u selu.

– Da baš mogu tamo da provodim puno vremena, ne mogu. To je poseta. Mora da se najavi, pa da odobre… Nije to jednostavno – objašnjava Vukašinović. Dečaci kod njega, međutim, ne mogu da dođu u posetu, a ni da se presele.

–  Ne mogu oni uopšte da izlaze odatle. Izvode ih samo vaspitačice tamo, kako se to već zove, uvek je bilo tako. Njihov otac je u Sarajevu. On hoće da ih vrati sebi. Ali, on je narkoman i sve se nada da će da se izleči, kao, da se „skine”, pa da će mu ovi dozvoliti da uzme decu – priča on.  Samo odvođenje Majinih naslednika u dom njemu je izuzetno teško palo.

Milić Vukašinović Printscreen Pink BH

– Pada to sve teško, normalno. I kad su ta deca uzeta od moje pokojne ćerke, to je bilo grozno. Od nje i od njega, u stvari. Sećam se, jednom sam sa ćerkom bio tamo. I, kad je ona izgovorila da će vratiti decu u stan, oni su jednoglasno rekli: „Nećemo mi!”. Eto, kako je njima tamo… Toliko su se saživeli sa tim. Tamo ima dosta dece. Njih dvojica su četvrti i sedmi razred. Igraju i fudbal – rekao je Milić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike