Tužilaštvo predložilo sudu kaznu za Mirjanu Karanović zbog sukoba sa komšinicom

06.07.2023

11:51

1

Autor: 24sedam

Glumica čeka presudu

Tužilaštvo predložilo sudu kaznu za Mirjanu Karanović zbog sukoba sa komšinicom
Mirjana Karanović - Copyright Mirjana Karanović Tanjug/Dragan Kujundžić

Protiv glumice Mirjane Karanović je prošle godine podneta krivična prijava, zato što je, kako se navodilo, odgurnula komšinicu S. S. (82) koja je, pošto je pala, zadobila telesne povrede. 

Kako saznajemo, sada je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, podnelo Prvom osnovnom sudu optužni predlog protiv Karanovićeve, zbog postojanja sumnje da je učinila krivično delo Teška telesna povreda iz člana 121. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Karanovićevoj izrekne kazna zatvora u trajanju od osam meseci i istovremeno odredi da se tako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od dve godine ne učini novo krivično delo.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Mirjana Karanović

​Naime, Mirjana Karanović se tereti zbog incidenta koji je nastao 27. oktobra 2022. godine u dvorištu stambene zgrade, kada je povredila S.S, pošto je posle kraće verbalne rasprave nasrnula na komšinicu. Tada ju je rukom uhvatila u predelu grudi, potom je protresla, a onda i odgurnula, usled čega je oštećena pala na betonsko tlo prilikom čega je zadobila tešku telesnu povredu u vidu preloma leve butne kosti.

Podsetimo, starica S. S, zadobila je teške telesne povrede u četvrtak 27. oktobra, u Katanićevoj ulici, kada je došlo do verbalne rasprave, ali i fizičkog kontakta sa Karanovićevom.

Glumica je posle okršaja sa komšinicom, otkrila kako je zapravo došlo do njihovog sukoba, koji je završen prelomom kuka starice S.S. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Mirjana Karanović

- To je bila komšinica moje majke koja je meni došla na vrata i zahtevala da je pošaljem u starački dom, htela ona to ili ne. Ona je rekla da moram. Njen sin je bio sve vreme pored, smirivao je, rekao da idu. O mojoj majci brinu dve žene koje dolaze pre i posle podne. Ona nije želela da me sluša. Ona dolaze svaki dan, jer ja ne mogu. Nisam u toj situaciji da brinem toliko o njoj. Zatim je počela da govori da je moja majka luda, da će ih sve zapaliti. Moja majka je, naime pre nekoliko dana zaboravila da isključi ringlu, nekakav dim se osetio. Od tog dana moja majka više ne uključuje šporet. To sam i rekla toj ženi. Da je moja majka luda, da ja ne znam kako moja majka izgleda, počela je da me cima za majicu i onda je nastala cela frka. Htela sam da skinem tu ruku koju je držala. I ona se saplela i pala. To je sticaj oklnosti, nisam uradila to namerno. Bilo je veoma neprijatno i burno - rekla je Mirjana tada za Telegraf i dodala:

- Ništa, ja sam je podigla, sačekala da dođe Hitna pomoć. Njen sin ju je smirivao: „Nije trebalo to da radiš". Posle mi se on izvinjavao i rekao da bi ja ipak trebalo da nateram svoju majku da ide u dom i sada mnogi ljudi u zgradi... To je postala čitava zavera... Ta žena je napravila čitavu jednu hajku protiv nje. Ne znam koji je razlog. To je neka paranoja. Ja sam se njoj izvinila rekla da mi je žao, ali da je ona preterala. Moja majka ima 90 godina, pri svesti je i mentalno je sposobna. Izdao mi je neurolog uverenje pre nekoliko meseci. Ne mogu da je proglasim nesposobnom. A ta komšinica mi je rekla da će dovesti doktora koji će proglasiti moju majku ludom i da će morati u dom. Išla je u policiju i socijalno da prijavi moju majku i oni su joj rekli da se time ne bave.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike